Vest: Održani 25. Međunarodni susreti flautista „Tahir Kulenović“

Održani 25. Međunarodni susreti flautista „Tahir Kulenović“

Održani 25. Međunarodni susreti flautista „Tahir Kulenović“

 

Jubilarni 25. Međunarodni susreti flautista – “Tahir Kulenović” završeni su ovog vikenda u Valjevu. Koncertom “Susreti u susretu”, u četvrtak, 23. februara otvoreno je takmičenje, pokrenuto 1999. godine, upravo inicijativom profesora Tahira Kulenovića, jednog od najistaknutijih flautista i muzičkih pedagoga nekadašnje Jugoslavije.

Na otvaranju Susreta, goste je pozdravio zamenik gradonačelnika Valjeva Nemanja Petrović i poželeo uspešno takmičenje.

„Valjevo je grad flaute i čestitam Muzičkoj školi „Živorad Grbić“ na istrajnosti i očuvanju ne samo ovog festivala, već i kvaliteta koji nam se prezentuje iz godine u godinu“, rekao je zamenik gradonačelnika Nemanja Petrović.

Održani 25. Međunarodni susreti flautista „Tahir Kulenović“-0

Potom je u pet takmičarskih dana nastupilo 155 mladih flautista iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Hrvatske i Slovenije.

Sedam akademskih profesora muzičkih akademija Beograda, Niša, Zagreba, Ljubljane, Skoplja i Sofije i najeminentniji profesori flaute srednjih škola Beograda, Novog Sada i škole domaćina predvođeni umetničkim direktorom Susreta, profesorom FMU iz Beograda, mr Miomirom Simonovićem ocenjivali su mlade flautiste. Sve njih je pozdravio i gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Od samog početka, organizatori festivala su MŠ “Živorad Grbić” i Udruženje muzičkih i baletskih pedagoga Srbije, a pokrovitelj je i ove godine bio Grad Valjevo.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar