Vest: Monodrama "Lina, od kamena tvrđa" pred Ubljanima

Monodrama "Lina, od kamena tvrđa" pred Ubljanima

Monodrama

U organizaciji Ustanove kulture, monodrama „Lina, od kamena tvrđa“ igraće se u utorak, 14. septembra, na velikoj sceni Doma kulture, sa početkom u 20 časova. Naslovni lik tumači Vesna Stanković, glumica Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koja je za ovu ulogu dobila četiri međunarodna priznanja: dve Zlatne kolajne na Festivalu monodrame i pantomime u Zemunu, kao i nagrade za najbolju glumicu na sarajevskom festivalu Malih formi i Internacionalnom festivalu monodrame u Korči (Albanija). Monodrama je nastala po romanu Jovana D. Petrovića, u dramatizaciji Milisava Milenkovića i pod rediteljskom palicom Ivane Bogićević Leko. 

Priča je smeštena u prvu polovinu prošlog veka i prati život žene sa sela, univerzalna je i puna snažnih emocija. Reč je o istinitoj ispovesti babe pisca romana, koja kroz bol zbog gubitka dece i muževa, spoznaje filozofsku suštinu života, pa nije slučajno što je porede sa antologijskim Mihailovićevim delom “Petrijin venac”.

Ulaznica košta 200 dinara, a zbog ograničenog broja mesta u sali Doma kulture i poštovanja epidemioloških mera rezervacije su obavezne na broj telefona 064/8160-751.




Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !




Ub
Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar