Vest: Valjevski gimnazijalci pobednici finala „Pravoslavne slagalice“. Drugo mesto ubskoj gimnaziji

Valjevski gimnazijalci pobednici finala „Pravoslavne slagalice“. Drugo mesto ubskoj gimnaziji

Valjevski gimnazijalci pobednici finala „Pravoslavne slagalice“. Drugo mesto ubskoj gimnaziji

Ekipa „Anđeli“ koju čine Anica Petrović, Nestor Krunić i Stefan Ignjatović, predvođena veroučiteljima Brankom Jevtić- Stojanović i sveštenikom Draganom Stanojevićem, kao predstavnik Arhijerejskog namesništva prvog valjevskog, pobednik je ovogodišnjeg finalnog takmičenja „Pravoslavne slagalice“ za srednjoškolce, koje je održano u Valjevskoj gimnaziji.

Budući da su takmičari pokazali izuzetno znanje i enigmatske veštine po kojima je ovaj format prepoznatljiv na nacionalnoj televiziji,  drugo i treće mesto odlučio je produžetak kviza kroz igru „Ko zna- zna“. Tako, drugo mesto je osvojila ekipa „Pasha“, iliti učenici Gimnazije „Branislav Petronijević“ iz Uba: Nikola Vatazević, Anastasija Lepović i Milica Rikanović, koje je za takmičenje pripremila veroučiteljica Marijana Dodović.

Treće mesto pripalo predstavniku Arhijerejskog namesništva drugog valjevsko, ekipi „Heruvimi“ iz Tehničke škole Valjevo u sastavu: Ljubica Savić, Srđan Gradina i Nikola Pavlović, na čelu sa veroučiteljem đakonom Vladimirom Rakićem.

U finalu su učestvovali i predstavnici namesništava kolubarskog, iz Mioničke srednje škole, podgorskog- Obrazovno- vaspitnog centra Osečina, a posavsko namesništvo su predstavljali učenici Gimnazije Obrenovac. 

Najuspešnijim takmičarima pripale su vredne nagrade, a prigodno su nagrađeni svi učesnici. Naravno, kao i uvek, najlepši deo ove manifestacije jeste druženje i širenje svih vrednosti kojima najmlađe uči naša vera. 

Izvor: Eparhija valjevska



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar