Vest: Kancelarija za veronauku Eparhije valjevske na dar svetosavskoj deci.

Kancelarija za veronauku Eparhije valjevske na dar svetosavskoj deci.

Kancelarija za veronauku Eparhije valjevske na dar svetosavskoj deci.

U susret prazniku prvog arhiepiskopa autokefalne Srpske Crkve, prosvetitelja, diplomate i utemeljitelja svega vrednog u duhovnom stvaralaštvu srpskog naroda, Kancelarija za veronauku Eparhije valjevske, sa blagoslovom Preosvećenog Episkopa šabačkog i administratora Valjevske eparhije g. Lavrentija, izdala je knjigu „Sveti Sava – osam vekova Srpske Pravoslavne Crkve“.

Reč je o džepnom izdanju, koje je priredio jerej Dalibor Čkojić, sekretar Eparhijskog odbora za veronauku, u saradnji sa Marinkom Lugonjom, predsednikom Udruženja za negovanje tradicije i kulture valjevskog kraja. Posvećena „senima naših predaka i slobodi naših potomaka“, ova knjižica sadrži najvažnije odlomke iz žitija princa Rastka Nemanjića, potonjeg monaha i arhijereja Save, podatke iz istorije Srbije i događaje koje su u onom vremenu uticali na život i razvoj mlade nemanjićke države.

Takođe, tu je i molitva koju je Sveti Sava prinosio Gospodu Hristu, kome je posvetio sav život, kao i priča o njegovom nasleđu, koje nas obavezuje u svim vremenima na svedočenje hrišćanskih vrlina. Tiraž knjige je 500 primeraka. Podeljena je svim parohijskim sveštenicima Eparhije valjevske da, darujući je, ulepšaju praznik Svetog Save svojim najmlađim parohijanima, kaže jerej Dalibor Čkojić, sekretar Eparhijskog odbora za veronauku.

Izvor: Eparhija valjevska



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar