Vest: Gradsko veće Valjevo razmatralo izveštaje o poslovanja javnih preduzeća

Gradsko veće Valjevo razmatralo izveštaje o poslovanja javnih preduzeća

Gradsko veće Valjevo razmatralo izveštaje o poslovanja javnih preduzeća

Na sednici Gradskog veća, koja je danas održana, razmatrani su izveštaji o realizaciji programa poslovanja javnih preduzeća u prošloj godini. Prihvaćeni su izveštaji Javnog preduzeća za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema  Stubo-Rovni „Kolubara“, JKP „Vidrak“, „Polet“, „Toplana-Valjevo“ i „Vodovod-Valjevo“.

Prihvaćen je predlog Odluke o poveravanju poslova na izgradnji, održavanju i rekonstrukciji objekata javnog vodovoda u 2021. godini.

Izmenama odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodoređeno vreme u sistemu grada Valjeva iz 2017. godine, preraspodeljen je broj zaposlenih, pa je u Narodnom muzeju Valjevo povećan broj za dva zaposlena, a u Zajedničkom javnom pravobranilaštvu smanjen za jednog zaposlenog. Ukupan broj zaposlenih u sistemu grada Valjeva koji obuhvata Gradsku upravu, Zajedničko pravobranilaštvo, službe budžetske inspekcije i interne revizije, „Agrorazvoj-valjevske doline“ , sva javna preduzeća i ustanove kulture, kao i Predškolsku ustanovu „Milica Nožica“ i Centar za socijalni rad „Kolubara“ radi 1305 ljudi.

Gradsko veće Valjevo razmatralo izveštaje o poslovanja javnih preduzeća-0

Prihvaćen je prenos udela u društvu „FULL PROTECT“ iz Beograda u iznosu od 8.237,02 dinara, kao način namirenja potraživanja koje je utvrdilo Ministarstvo finansija.

Komisija za utvrđivanje osnova i visina naknade štete nastale usled ujeda pasa lutalica je donela odluku da se građanima isplate pojedinačni iznosi usled uginuća domaćih životinja –ovaca od ujeda pasa lutalica. Na današnjoj sednici je prihvaćeno da se isplati za troje sugrađana u iznosima od 54.500 do 72.245 dinara za uginuće ovaca i jagnjadi.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar