Vest: Zabranjena upotreba mobilnih telefona u školskim objektima

Zabranjena upotreba mobilnih telefona u školskim objektima

Zabranjena upotreba mobilnih telefona u školskim objektima

Kao i u svim školama u Srbiji, i u koceljevačkoj osnovnoj školi  nastava je u prve dve nedelje organizovana u skladu sa smernicama nadležnog ministarstva. Ono što je u međuvremenu doneto u OŠ “Mića Stanojlović” jeste interni akt kojim se reguliše upotreba mobilnih telefona, tako da su oni zabranjeni u školskim objektima i dvorištima. Ova mera naišla je na odobravanje velikog broja roditelja.

–Krajem prošle školske godine izvršeno je anketiranje roditelja, a rezultati su pokazali da je 80 odsto njih pozitivno reagovalo na predlog uvođenja mere. U svakoj školi je obezbeđen telefon i na taj način roditelji i đaci su, ukoliko je to neophodno, u mogućnosti da ostvare komunikaciju. Svi su o tome obavešteni, upoznati sa brojem telefona i primena ovog akta je već počela- kaže direktorka Popović i napominje da je ovo bitan korak u obezbeđivanju bezbednosti u školi, posebno što se na ovaj način gotovo u potpunosti isključuje rizik od digitalnog nasilja u toku trajanja nastave u školama.

Sudeći po reakcijama većine đaka moglo bi se zaključiti da im ova mera nije teško pala, te da im mobilni telefoni u školi ne nedostaju previše.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar