Vest: Za vikend u Koceljevi 21. susreti enigmata Srbije

Za vikend u Koceljevi 21. susreti enigmata Srbije

Za vikend u Koceljevi 21. susreti enigmata Srbije

Koceljeva će predstojećeg vikenda biti domaćin 21. Susreta enigmata Srbije a učesnike, prema najavama organizatora, očekuje bogat program. Već u petak u okviru segmenta “Enigmate Koceljevi” planirani su razgovori enigmata sa građanima, tribina pod nazivom “Srpski enigmatski sastavi”, radionice ukrštenica, rebusa i anagrama a u večernjim satima će se održati Prvenstvo Srbije u sastavljanju anagrama.

Drugog dana učesnici će, u okviru segmenta “Koceljevci enigmatama”, imati priliku da čuju predavanje profesora Milenka Markovića na temu Srpski toponimi na Balkanu i okolnim zemljama a biće održano i državno prvenstvo u rešavanju zagonetki.

Trećeg dana će Koceljevci odmeriti snage sa enigmatama. U centralnom parku ispred Šah kluba biće održan javni šahovski meč na pet tabli.

Pored enigmatskih sadržaja organizatori su planirali posetu Zavičajnom muzeju u Koceljevi i vinariji “Ranković” a učesnici će imati priliku da vide i komandni sto Vojvode Stepe i grm pop Luke Lazarevića u Draginju, zatim manastir Kaonu i “Srpsku Veronu”, odnosno Ašikov grob.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar