Vest: Za vikend prvi memorijalni turnir "Marko Ilić"

Za vikend prvi memorijalni turnir "Marko Ilić"

Za vikend prvi memorijalni turnir

U subotu, 3.februara u sportskoj hali u Koceljevi biće održan prvi  Memorijalni turnir “Marko Ilić” u znak sećanja na prerano preminulog Koceljevca, sportistu, koji je izgubio bitku protiv teške bolesti.

Prema rečima organizatora i inicijatora ovog turnira,  dvadesetpetogodišnjeg Todora Jevtića ideja se odavno rodila, ali je on bio prvi koji je preduzeo konkretne korake. Zvanično je sam u organizaciji ovog događaja ali napominje da bez pomoći prijatelja i saveta stručnjaka koji imaju iskustva u ovakvoj vrsti organizacije ne bi mogao ništa da realizuje, dodajući da je memorijalni turnir najmanje što su njegovi prijatelji i on mogli da učine kako bi Marko ostao upamćen.

–Ideja ovog sportskog i humanitarnog događaja je pre svega sportsko druženje i zabava. Kroz naše druženje ćemo odati počast našem preminulom drugu Marku Iliću i istovremeno pružiti podršku osobama kojima je pomoć potrebna. Mislim da je spoj sportskog duha, humanosti i prijateljstva upravo ono što opisuje ko je Marko bio- rekao je Jevtić.

Novac od prodatih ulaznica biće uplaćen NURDOR-u, udruženju roditelja dece obolele od raka.

–Smatram da je zdravlje najbitnije u životu, posebno kod dece. Ova organizacija se bavi važnim radom, pružanjem medicinske i materijalne pomoći deci i njihovim porodicama tokom borbe sa ovom teškom bolešću. Naš cilj je da doprinesemo njihovoj borbi i omogućimo što više resursa kako bi se osiguralo da ova deca dobiju neophodnu podršku i tretmane- kaže ovaj mladić.

Prijavljena je 21 ekipa. Samo iz koceljevačke opštine ih je 15. Organizatori su morali da ograniče broj učesnika kako bi osigurali izvodljivost turnira u jednom danu. Iako je to u drugom planu, obezbeđene su novčane nagrade kao i pehari za najuspešnije ekipe te će tako oni koji osvoje prvo mesto dobiti 30 hiljada dok će drugoplasiranima pripasti nagrada od pet hiljada dinara. Osim pehara za prve tri najuspešnije ekipe njih će dobiti i najbolji igrač turnira, strelac i golman.  



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar