Vest: Za vikend festival zimnice u Koceljevi. Bogat i raznovrstan program

Za vikend festival zimnice u Koceljevi. Bogat i raznovrstan program

Za vikend festival zimnice u Koceljevi. Bogat i raznovrstan program

Ove godine 29. i 30. septembar su u kalendaru manifestacija Srbije rezervisani za Festival zimnice u Koceljevi. Na četrnaestom sajmu će posetiocima svoje proizvode ponuditi oko 230 izlagača od kojih je preko 170 prerađivača voća i povrća. Među njima ima i novih koji dolaze prvi put.

–Veliki broj izlagača se prijavio, kao i prethodnih godina. Imamo novih koji dolaze iz Prijepolja, Brusa, Sombora, Vrbasa, Čačka...Jedan od najaktuelnijih pratećih sadržaja koji se održava u subotu jeste takmičenje u pripremanju lovačkog gulaša i tu tradicionalno pristiže veliki broj ekipa. Ove godine oko 250, što je već oko 2,5 hiljada učesnika samo u ovom delu programa- napominje Slavica Ranković, predsednica Organizacionog odbora Festivala.

Pripreme su već u završnoj fazi i u ovoj varoši svi očekuju lepo vreme i veliki broj posetilaca. Kako kažu, svi su dobro došli.

- Važno je da sa sobom donesu dobro raspoloženje i sigurni smo da će iz naše varoši, sa manifestacije na koju smo veoma ponosni, otići prepuni lepih utisaka- poručuje Ranković.                                                                                                                       

Bogat i raznovrstan program

Osim štandova prepunih domaćih, tradicionalno pripremljenih proizvoda i gastronomskog nadmetanja u pripremanju lovačkog gulaša, posetioci mogu uživati u raznovrsnom programu.

U petak, nakon svečanog otvaranja, dobrodošlicu posetiocima će na svoj način poželeti najmlađi stanovnici ove opštine, đaci i predškolci, u okviru dečjeg programa.

Ljubitelji likovne umetnosti mogu uživati u još jednoj izložbi slika izloženih u galeriji muzeja, dok će čitalačka publika imati priliku da se druži sa Jelenom Bačić Alimpić.

Na centralnoj bini u popodnevnim satima biće održana još jedna smotra dečjeg folklora  koja će okupiti do deset društava, dok je veče rezervisano za rok muziku i nastup lokalnog benda “Izmenjeni sastav”.

Drugog dana festivala, u subotu, dan će početi veselo, obojen kostimima u okviru maskembala u kojem će učestvovati oko 800 mališana.

U popodnevnim satima ljubitelji folklora će uživati u koncertu AKUD “Španac” iz Beograda. Biće to svojevrsna uvertira u večernji koncert Dejana Petrovića i Big Benda koji je na programu od 20 časova.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar