Vest: Veliko srce velikog Nemanje. Fudbaler Nemanja Matić donirao milion dinara za Katarinu

Veliko srce velikog Nemanje. Fudbaler Nemanja Matić donirao milion dinara za Katarinu

Veliko srce velikog Nemanje. Fudbaler Nemanja Matić donirao milion dinara za Katarinu

Srpski fudbaler Nemanja Matić važi za velikog dobrotvora, a sada je to još jednom potvrdio na delu - uplatio je 1.000.000 dinara humanitarnoj fondaciji „Budi human - Aleksandar Šapić“ za pomoć Katarini Čočović, koja boluje od tumora kože.

Novi igrač Rena se odazvao humanitarnoj akciji i donirao veliku sumu novca kako bi pomogao Katarini da pobedi opaku bolest. U tu svrhu, ona će lečenje nastaviti u Izraelu, zbog čega su joj potrebna značajna finansijska sredstva.

 

Humani gestovi Nemanje Matić

Otac malog Dušana Todorovića, za čije lečenje je cela Srbija skupljala novac, otkrio je da je Nemanja Matić anonimno uplatio nedostajućih 70.000 evra da bi dete hitno otputovalo u Barselonu, u kliniku „Sant Joan de Deu“ na lečenje je Nemanja Matić, fudbaler Mančester Junajteda i reprezentativac Srbije.

 

Renovirao školu u koju je išao

Nemanja Matić je puno pomogao i Osnovnoj školi „Vrelo“ u koju je nekada išao. Naš fudbalski as je renovirao kompletnu stolariju, kao i celo desno krilo zgrade, pa deca sada imaju učionicu više u kojoj pohađaju nastavu. On će renovirati i teren pored škole, a u planu su novi koševi, lopte, golovi...

 

Dobrotvor crkve sv. Nikolaja

Kad god Matić dođe u rodno Vrelo, prvo ode u Crkvu Svetog Nikolaja i pita da li im treba pomoć. Nemanja je izgradio i savremenu česmu u porti, koja u njegovu čast nosi lik Svetog Georgija, s obzirom na to da je Đurđevdan krsna slava njegove porodice.

 

Za sve koji žele da pomognu Katarini Čočović, majci dvoje dece, to mogu da učine na sledeći način:

 

Za Katarinu!

Upiši 1536 i pošalji SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001725494-69

Uplatom na devizni račun:  160-6000001726306-58

IBAN:   RS35160600000172630658

SWIFT/BIC:  DBDBRSBG

 

Izvor: Sportal



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar