Vest: Vanredna situacija zbog izlivanja Tamnave

Vanredna situacija zbog izlivanja Tamnave

Vanredna situacija zbog izlivanja Tamnave

Zbog izlivanja reke Tamnave opština Koceljeva je na današnjoj sednici Štaba za vanredne situacije proglasila vanrednu situaciju. Tamnava se usled intenzivnih padavina duž svog toka u nebranjenim zonama izlila iz korita i poplavila hektare obradivog zemljišta.

Voda se izlila na oranice ali i na regionalni put prema Donjem Crniljevu pa je na pojedinim deonicama saobraćaj otežan ili u prekidu. Domaćinstva za sada nisu ugrožena a situacija je najkritičnija u naseljenom mestu Kamenica. Reka se u centru ovog sela izlila iz korita i poplavila pojedina dvorišta, ali stambeni objekti za sada nisu u opasnosti. Ipak, meštani su uznemireni. Iza njih je neprospavana noć. Ispred, verovatno još jedna bez sna.

      

Ugroženo područje obišao je danas i direktor JVP Srbijavode Goran Puzović.                                       

–Ono što smo na prošlom sastanku dogovorili to je da sledeće godine odradimo sanacione radove u tom delu naselja kod mosta. U Donjem Crniljevu smo već odradili jedan deo radova. Danas su ljudi tamo mnogo bezbedniji. Ostala je još Kamenica kao urgentno mesto na kojem peti, šesti put za nekoliko godina imamo izlivanje Tamnave da rešavamo- rekao je Puzović.

Zajedno sa predsednikom opštine Dušanom Ilinčićem obišao je i kritične tačke na regionalnoj saobraćajnici.

–Ono što je neka naša dugoročna ideja to je da na ovoj lokaciji kod Ćukovina uradimo visoku branu i akumulaciju koja će pomoći da budemo još bezbedniji i da na prava način upravljamo slivom Tamnave i same Kolubare nizvodno prema Obrenovcu- poručio je direktor JVP “Srbijavode”.   

Vanredna situacija zbog izlivanja Tamnave-2
                                                                                                                                                               

Prema rečima predsednika opštine Dušana Ilinčića lokalna samouprava proglasila je danas vanrednu situaciju preventivno, zbog naredne noći i predstojećeg vikenda, kako bi u slučaju potrebe mogli pravovremeno da reaguju i da na raspolaganju imaju sve neophodne resurse u naredne 72 sata. 

–U ovom trenutku ne preti opasnost stambenim objektima. Bar za sada je tako i prognoza RHMZ kaže da će se padavine tokom noći smanjiti. Nadamo se da neće doći do pogoršanja situacije- istakao je Ilinčić. 

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar