Vest: Usvojen rebalans budžeta

Usvojen rebalans budžeta

Usvojen rebalans budžeta

 

U ponedeljak je održana 23.sednica Skupštine Opštine Koceljeva, kojoj je prisustvovalo 22 od 31 odbornika.

Na dnevnom redu našlo se pet tačaka od kojih su se dve odnosile na budžet. Zaključak o usvajanju Izveštaja o izvršenju Odluke o budžetu koceljevačke opštine za prvih šest meseci ove godine usvojen je jednoglasno, bez diskusije. Ona je izostala i prilikom razmatranja Odluke o rebalansu budžeta za 2023.godinu koja je, takođe, dobila podršku svih prisutnih predstavnika u lokalnom parlamentu.

Kako se navodi u obrazloženju odluke o rebalansu, ukupni prihodi i primanja povećani su za skoro 24 miliona dinara. Porezi na zarade veći su za 15 miliona, porezi, takse i naknade za motorna vozila za 1,2 miliona dok su opštinske i gradske naknade veće za 300 hiljada dinara.

Između ostalog, povećani su i namenski transferi od drugih nivoa vlasti u korist opštine u iznosu od preko 4,8 miliona dinara, od čega je tri miliona opredeljeno od strane Ministarstva energetike za sufinansiranje programa energetske efikasnosti, dok je preostali iznos obezbedilo Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja za sufinansiranje programa pomoći u kući.

Sa druge strane, ukupni rashodi i izdaci za nabavku nefinansijske i izdaci za nabavku finansijske imovine povećani su za oko 35,7 miliona dinara.

S toga je sada ukupni fiskalni deficit povećan za nešto više od 10,5 miliona i iznosi 53,7 miliona dinara a biće, kako se navodi u odluci o rebalansu, obezbeđen iz neraspoređenog viška prihoda iz ranijih godina.

Na ovonedeljnoj sednici lokalni parlament je doneo odluku o pokretanju postupka pribavljanja nepokretnosti u javnu svojinu opštine neposrednom pogodbom za potrebe realizacije projekta regulacije korita reke Tamnave i imenovao Miroslava Pajića iz Donjeg Crniljeva za novog člana Školskog odbora OŠ “Mića Stanojlović” kao predstavnika lokalne samouprave na period  do isteka mandata ovog odbora. 

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar