Vest: Uspeh "Razigranog Pera“ na VII Međunarodnom konkursu "Kraljevsto bijelih rada"

Uspeh "Razigranog Pera“ na VII Međunarodnom konkursu "Kraljevsto bijelih rada"

Uspeh

Članovi Literarne sekcije „Razigrano pero” ostvarili su izuzetan uspeh na VII međunarodnom književnom konkursu „Kraljevstvo bijelih rada” koji organizuje Međunarodno udruženje književnih i likovnih stvaralaca „Stihom govorim” iz Bijelog Polja pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore.

 

Uspeh naših mladih pesnika ostvaren je u izuzetnoj konkurenciji od 700 poetskih radova učenika osnovnih škola iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Nemačke. Međunarodni stručni žiri u uži izbor izdvojio je 279 radova od kojih je nagrađeno i pohvaljeno 25 među kojima su se našli i poetski radovi članova Literarne sekcije „Razigrano pero” kojom rukovode Lidija Marić Jovanović i Sonja Milovanović.

 

Drugu nagradu osvojila je Marija Jeremić, učenica 7. razreda,  za pesmu „Veliki snovi u malim cipelama”, treću nagradu Anita Prodanić, učenica 6. razreda,  za pesmu „Sloboda”. Pohvaljena je pesma „Nestašna zima” Luke Radovanovića, učenika 7. razreda, a u zbornik radova festivala, pored tri nagrađene pesme, uvrštena je i pesma „Kutija uspomena” Nine Jurišić, učenice 8. razreda.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar