Vest: Ulaganja u sportsku infrastrukturu Koceljeve

Ulaganja u sportsku infrastrukturu Koceljeve

Ulaganja u sportsku infrastrukturu Koceljeve

Za samo jednu deceniju koceljevačka opština izgradila je tri sportske sale. Do 2010.godine osim otvorenih terena nije bilo ni jednog zatvorenog prostora za realizaciju časova fizičkog vaspitanja niti bavljenja dvoranskim sportovima, osim improvizovanih sala, poput spojenih učionica u školama ili hladnjače u nekadašnjem “Voćaru”.                                                                                                         

 Često su odbojkaši, kao domaćini, dočekivali protivnike u halama kod suseda, na Ubu ili u Vladimircima. Generacije su maštale o danu kada će Koceljeva imati svoju sportsku salu. Pojedini aktivni sportisti dočekali su taj dan 2010.godine kada je prva sportska sala svečano otvorena u prisustvu opštinskog rukovodstva, brojnih gostiju i građana.                                                                   

Nedavno je počelo opremanje još dve novoizgrađene sale u sklopu školskih objekata u Donjem Crniljevu i Kamenici. Zahvaljujući velikoj donaciji Sportskog saveza Šapca i koordinatoru za školski sport Slobodanu Mijailoviću, u OŠ “Mića Stanojlović” stigle su sportske sprave i rekviziti poput koševa, golova, odbojkaške mreže, lopti...                                                                                   

Pre izgradnje sportskih sala časovi fizičkog vaspitanja održavali su se napolju, na školskim igralištima, kad god je to vreme dozvoljavalo. U zimskim mesecima oni su se odvijali u holu škole u Donjem Crniljevu, odnosno u delu kuhinje u Kamenici i najčešće su se svodili na igranje stonog tenisa.

Zahvaljujući novostvorenim uslovima i nabavci rekvizita  i sprava, časovi fizičkog vaspitanja sada su sadržajniji i kvalitetniji, a samim tim i jednostavniji za realizaciju u odnosu na prethodna vremena kada se od profesora  očekivala  improvizacija. 




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar