Vest: Uklonimo deponije, posadimo cvet!

Uklonimo deponije, posadimo cvet!

Uklonimo deponije, posadimo cvet!

Na osnovu projekta “Uklonimo deponije, posadimo cvet” kojim je Opština Osečina dobila sredstva u iznosu od 1.000.000,00 din, po javnom konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje realizacije projekata prevencije nelegalnog odlaganja otpada i uklanjanja u 2021. godini, kod Ministarstva zaštite životne sredine, JKP “Osečina” je očistilo 25 divljih deponija.

Radovi su trajali od 5.- 30. septembra. U toku akcije radnici JKP “Osečina” su čistili deponije i sa veoma nepristupačnih mesta. Na svakoj lokaciji nakon uklanjanja otpada postavljena je obaveštajna tabla: “Zabranjeno bacanje smeća” sa brojem telefona na koji se mogu prijaviti lica koja se zateknu u prekršaju.

     

Prema podacima koje smo dobili iz JKP “Osečina” i Opštinske uprave, ovom akcijom je rukovodila Nada Milovanović, šef Službe za održavanje čistoće i kvaliteta vode u JKP “Osečina”, koja je u toku organizacije ovog posla imala povredu ali to je nije sprečilo da u saradnji sa svojim kolegama iz JKP i inspekcije, ovaj bitan projekat za unapređenje i zaštitu životne sredine odradi veoma uspešno i efikasno.

Iz Odeljenja za inspekcijske poslove apeluju na gradjane da sav svoj otpad odlažu u najbliže kontejnere, da čuvaju reke, potoke, šume, a opština će i narednih godina nabavljati opremu i sudove za odlaganje smeća. Ukoliko građani imaju saznanja o licima koja nepropisno odlažu bilo koju vrstu otpada, mogu se obratiti komunalnoj ili inspekciji za zaštitu životne sredine na broj 014/451-130.


Pratite nas na našoj Facebook I Instagram stranici!


(podgorac.info)Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar