Vest: Ugrožena porodica Čiković iz Banjana

Ugrožena porodica Čiković iz Banjana

Ugrožena porodica Čiković iz Banjana

U trošnom domaćinstvu sastavljenom od dve kuće napravljene od ćerpiča početkom prošlog veka, živi porodica Čiković iz Banjana.

Bračni par Boris i Radmila imaju šestoro dece i njihova ukupna primanja iz okvira namenjenog za socijalno ugrožene iznose nešto preko 30 000 dinara. Pre više od 20 godina Boris je doživeo tešku saobraćajnu nezgodu nastalu u vreme vršenja profesionalnih zaduženja, nesreću  od koje se do dana današnjeg nije oporavio. Ne samo da je ostao trajno nesposoban za rad što je posledica brojnih preloma zadobijenih u trenutku kada se nesreća desila, nego svakodnevno trpi jake bolove uprkos medicinskom tretmanu. Supruga Radmila je takođe van radne sposobnosti s obzirom na probleme sa kukovima koje ima od rođenja.

Podrška ovoj porodici jesu deca koja su vredna, poslušna i dobri đaci, pogotovo sin Dušan koji je prošle godine, kao predstavnik svoje mašinske škole, pobedio na republičkom takmičenju.

Gledajući kuću na kojoj zidovi pucaju a krov prokišnjava, plaše se da će i bez nje takve ostati. Jedino u šta mogu da veruju jeste – ljudska soliodarnost.



Ub
Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar