Vest: Učimo da pomažemo celog života

Učimo da pomažemo celog života

Učimo da pomažemo celog života

Nedavno je u dvorištu Crvenog krsta u Koceljevi održan javni čas povodom obeležavanja Svetskog dana prve pomoći koji je ove godine organizovan pod sloganom “Učimo da pomažemo celog života”.                                                                                                       

Ukazujući na značaj kontinuiranog obnavljanja znanja i usvajanja novih tehnika kojima se ukazivanjem neodložne pomoći spasavaju ljudski životi, ova humanitarna organizacija održala je javni čas za građane i volontere u okviru kojeg su učesnici uvežbavali postupak kardio-pulmonalne reanimacije jer, kako kažu u Crvenom krstu, pokrenuti nekome srce najplemenitija je stvar koju možemo da uradimo za drugo ljudsko biće i ovaj postupak bi svako trebao da zna.                                                                                                               

Deo obeležavanja ovog dana posvećen je edukaciji stanovništva u reagovanju prilikom naglog srčanog zastoja koji se sprovodi u okviru kampanje “Život u tvojim rukama”.           

-Širom sveta, svake godine, Svetski dan prve pomoći obeležavaju organizacije Crvenog krsta nizom aktivnosti kojima je cilj da se široj javnosti skrene pažnja na važnost poznavanja načina hitnog delovanja u situacijama gde je nekome povredom ili stanjem ugrožen život. Ove godine pozvana su deca da započnu sa učenjeme jednostavnih tehnika prve pomoći, odrasli da stečena znanja i veštine obnavljaju i proširuju kao i stariji građani kojima se, budući da su ranjiva kategorija stanovništva, preporučuje  da obrate pažnju na rane znake  potencijalno opasnih stanja i primene preventivnih mera zaštite- navode u Crvenom krstu u Koceljevi i podsećaju da prva pomoć predstavlja jednu od centralnih oblasti delovanja Crvenog krsta svih zemalja. 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar