Vest: Učenici iz Pepeljevca nagrađeni na Radionici basnopisaca i na Vitezovom proleću

Učenici iz Pepeljevca nagrađeni na Radionici basnopisaca i na Vitezovom proleću

Učenici iz Pepeljevca nagrađeni na Radionici basnopisaca i na Vitezovom proleću

Na 13. konkursu Radionice basopisaca i ove godine je učestvao veliki broj učenika trećeg i četvrtog razreda osnovnih škola u Srbiji, a od ove godine i iz drugih zemalja u kojima đaci govore ili uče srpski jezik. Pristiglo je više od šest stotina radova u kojima su naši najbolji đaci prikazali jedan humaniji svet kroz međusobne odnose životinja i ljudi, razumevanje prirode i njenih zakonitosti. Žiri u sastavu: Slobodan Stanišić, predsednik i članovi Marija Bišof, Ljubica Beljanski, Suzana Ponjavić i Predrag Todorović imao je težak zadatak da od velikog broja izuzetnih radova odabere najbolje.Ove godine, titulu najboljih basnopisaca poneli su i učenici OŠ,,Mile Dubljević” Lajkovac , Izdvojeno odeljenje Pepeljevac. Osvojili su dve prve nagrade:

– Prva nagrada za najbolju knjigu-basnu, na temu ,,Gradski i seoski zec”, autori:Vukašin Arsenijević, Jovan Živojinović i Sara Radovanović, Irina Kojić, Jovana Mijailović i Marija Macura, III-5 i IV-5;

– Prvu nagradu za novu literarnu formu basne, na temu ,,Noj i paunice”, Andrej Vukašinović, Lazar Perić i Uroš Savković, IV-5.

Nagrađeni učenici su sa svojim mentorima nagrade preuzeli u Beogradu, a odlazak im je omogućio predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković. Mentori su bile učiteljice Gordana Staojević i Katarina Marković.

Treba pomenuti i nagrađene učesnike konkursa „Vitezovo proleće 2021“. Vitezov veliki nagradni konkurs i ove školske godine nagrađuje svoje čitaoce, motiviše i podržava dečje stvaralaštvo. O učešću učenika iz Pepeljevca na Vitezovom proleću učiteljica Katarina kaže:

“Prošle godine učenici naše škole su učestvovali, ali zbog epidemiloške situacije konkurs nije realizovan do kraja. Učenici su za učešće na konkursu uz tri kupona slali po tri likovna rada. na svakom radu je napisano ime i prezime autora, razred, odeljenje i ime mentora. Učenici OŠ,,Mile Dubljević” Lajkovac su ove godine bili nagrađeni. Kada je u pitanju IO Pepeljevac diplomu i knjigu su dobili: Andrej Brdarić i Đurđa Brdarić, prvi razred, mentor Katarina Marković, kao i Jana Macura i Lena Savković, drugi razred, mentor Gordana Stanojević. Učenici su dobili po diplomu i knjigu. Odeljenjska zajednica drugog razreda je pohvaljena diplomom. Dosta naših radova je objavljeno u najnovijem broju časopisa ,,Vitez”, Inače, učestvovali su svi naši učenici od prvog do trećeg razreda sa likovnim radovima, a prethodne godien sa likovnim i literarnim radovima, po tri rada .Svaka nova nagrada je motiv za učešće i u narednim konkursima”, dodaje ponosno učiteljica.


(Izvor: Opština Lajkovac)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar