Vest: Ubljanke u krizi, šesti vezani poraz. Više 2:0 nije dovoljno

Ubljanke u krizi, šesti vezani poraz. Više 2:0 nije dovoljno

Ubljanke u krizi, šesti vezani poraz. Više 2:0 nije dovoljno

Odbojkašice Srema slavile su na domaćem parketu protiv Uba rezultatom 3:2 (23:25, 23:25, 25:23, 25:19, 15:9) u meču 11. kola Superlige Srbije.

Mitrovčanke su do šestog trijumfa u šampionatu stigle nakon velikog preokreta, nadoknadivši zaostatak od dva seta.

Prvi set doneo je vrlo izjednačeno borbu, celim svojim tokom, a ključnu razliku gošće su naprevile pri svom vođstvo od 19:18. Tada su vezale četiri uzatopna poena i stekle značajnu prednost u završnici, u kojoj su Mitrovčanke uspele da priđu na poen zaostatka ali ne ida preokrenu.

Tokom drugog seta viđen je nešto drugačiji razvoj situacije, gde je ekipa Uba u jednom momentu imala prednost od 20:12. Ipak, to joj nije bilo dovoljno da mirno privede set kraju, pošto je usledila serija Sremske Mitrovice od 7:0, a u samoj završnici domaće odbokašice su dohvatile i izjednačenje 21:21.

Međutim, u neizvesnoj završnici deblje živce su imale Ubljanke, koje su tako došle do prednosti od 2:0 u setovima.

Treći set doneo je doneo tesnu poedu domaćina koji je u završnici mini serijom došao do vođstva od 20:17 i nije je ispustio, dok su u četvrtom setu Mitrovčanke dodale gas pri rezultatu 13:13 i serijom 8:2 prelomile ovu deonicu na svoju stranu.

U odlučujućem setu neizvesno je bilo do rezultata 5:5, a onda su domaće odbojkašice pobegle na 13:7 i tako slomile otpor rivalki i kompletirale veliki preokret.

Loš niz Uba

Odbojkašice Uba su u seriji od šest poraza, Izgubili su od Voluntarija dva puta u Kupu izazivača, od Jedinstva u prvenstvu i kupu, te Železničara i Srema u Superligi.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar