Vest: Ub pred Ligom šampiona!

Ub pred Ligom šampiona!

Ub pred Ligom šampiona!

Prvi susret poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona na programu večeras od 19 časova.

Još samo jedna prepreka stoji na putu odbojkašicama Uba ka Ligi šampiona. Prvo kolo kvalifikacija su izabranice Marijane Boričić preskočile, u drugom su ostvarile dve maksimalne pobede protiv Jedinstva iz Brčkog, a u trećem se sastaju sa grčkim Olimpijakosom.

Prvi susret sa klubom iz Pireja šampion Srbije igra na domaćem terenu večeras od 19 časova. Revanš meč je na programu naredne nedelje u Grčkoj. Onaj ko bude uspešniji u dvomeču obezbediće mesto u grupnoj fazi Lige šampiona i igraće sa evropskim šampionom Koneljanom, poljskim Hemikom i mađarskom Niređhazom.

Ne tako davno, odbojkašice Uba su krenule u pohod na prvo mesto u Regionalnoj ligi. Kada su do njega 2014. godine došle, obezbedile su naredne sezone učešće u Drugoj ligi Centar, u kojoj su provele dve sezone. Prvu B ligu su zaigrale tokom takmičarske godine 2016-2017, a godinu kasnije su osvojile Prvu ligu Srbije i plasirale se u najviši rang takmičenja. Debitantski nastup u eltnom društvu završile su kao devete, posle toga su bile treće, a onda se popele na šampionski tron 2021. godine. Titula im je donela priliku i da debituju u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Izabranice Marijane Boričić su na startu sezone izgubile u borbi za trofej u Super Kupu od Železničara. U domaćem prvenstvu su ostvarile tri pobede (Inđija, Srem, Spartak) i jedan poraz (Jedinstvo Stara Pazova). U Kupu su u osmini finala lako dobile Smederevo, a u kvalifikacijama za Ligu šampiona dva puta bez problema preslišale Jedinstvo iz Brčkog.


Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !

(mozzartsport.com)




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar