Vest: Ub na korak od odbrane titule

Ub na korak od odbrane titule

Ub na korak od odbrane titule

Odbojkašice Uba ostvarile su trijumf i povele sa 2:1 u finalnoj seriji plej-ofa Banka Poštanska štedionica Superlige. Ubljanke su danas, kod kuće, pobedile ekipu Crvene zvezde sa 3:0, po setovima 25:21, 25:18 i 25:21.

Ovom pobedom, aktuelne šampionke su na korak da odbrane tutulu od prošle sezone. Četvrta utakmica odigraće se u Beogradu, gde će crveno-bele pokušati da izbore revanš meč.

Videli smo skroz izjednačenu igru tokom prvog seta. Razigrane su bile odbojkašice obe ekipe, sjajna igra kako u polju, tako i na mreži. Sredinom seta, stekla je Zvezda minimalnu prednost od dva poena, ali brzo su Ubljanke poravnale rezultat. Nastavila se igra poena za poen, a pri rezultatu 19:19, usledile su odlične odbrane libera Uba Sanje Đurđević, koje je Ljubica Kecman realizovala u poene i domaća ekipa se odvojila na dve poena razlike. Greškama Crvene zvezde, Ub je stigao do četiri set lopte, a tačku na ovaj set stavila je Aleksandra Gligorić poenom iz napada.

Povela je Zvezda na startu drugog perioda, ali iskusna Slađana Erić nakon osvojenog poena, stala je na servis liniju i Ub je napravio seriju od pet poena. To je bio znak za trenera gostujuće ekipe Milana Gršića da zatraži tajm-aut. Pokušavale su crveno-bele da se vrate rezultatski u set, međutim igra domaćeg tima je funkcionisala skoro perfektno. U završnici seta ušla je na teren Nikolina Lukić koja je vezala tri uzastopna poena i time donela Ubu veliku prednost od 2:0.

Nastavio je tim Marijane Boričić sa odličnom igrom i serijom poena došao je do prednosti na početku trećeg seta (7:3). Međutim, imala je Zvezda odgovor i sa šest uzastopnih poena preokrenula rezultat u svoju korist. Vodila se velika borba, a Ubljanke nisu puno čekale da se vrate u set, već su još jednom vratile vođstvo u svoje ruke. Uspele su odbojkašice Zvezde da smanje rezultat na jedan poen razlike, ali bile su smirene aktuelne šampionke koje su došle do tri meč lopte. Greškom primača Zvezde Ane Živojinović, Ub je slavio maksimalnim rezultatom.

Trener Ubljnki, Marijana Boričić, smatra da je njen tim ovom pobedom olakšao put ka tituli, ali i da se moraju u istom ritmu pripremiti za naredni meč.

„Zadovoljna sam, čestitala bih devojkama što su izdržale u ovoj utakmici. Bez obzira što je rezultat 3:0, delovalo je kao da mnogo duže traje i umorni smo kao da smo igrali duže od tri seta. Jako je bitno što smo izdržale treći set, gde se video u jednom momentu pad i da telo ne sluša. Nijednog trenutka ne smemo da se opustimo, svesni smo kvaliteta Crvene zvezde“, rekla je Boričić.

Kapiten Uba, Ljiljana Ranković, smatra da će Crvena zvezda u narednoj utakmici pružiti veći otpor.

„Ne mogu da kažem da je iznenađenje, a nije ni očekivano. Očekivale smo težak meč, bitno je bilo što smo prelomile prvi set u našu korist. Imali smo sledeća dva seta oscilacije, ali mislim da je to sasvim normalno kada igrate protiv ekipe kao što je Crvena zvezda. Nadam se da će u Beogradu biti kao i na ovoj utakmici, naravno nećemo se opuštati“, zaključila je Ranković.

Najefikanije u domaćem timu bile su Ljiljana Ranković i Aleksandra Gligorić sa 14, dok se u Crvenoj zvezdi najviše istakla srednji bloker Jelena Delić sa 9 poena.

Izvor i foto: OSSRB



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar