Vest: Ub ili Jedinstvo? Počinje finalna serija

Ub ili Jedinstvo? Počinje finalna serija

Ub ili Jedinstvo? Počinje finalna serija

Danas počinje finalna serija plej-ofa u Banka Poštanska štedionica Superligi za odbojkašice.

Ub zna kako se osvajaju titule. Ekipa je sastavljena od iskusnih igračica (prosečna starost prve postave je gotovo 30 godina), osvojen je već Kup Srbije i to baš protiv današnjeg rivala u finalu prvenstva, a tu je i kapiten, Slađa Erić, koja se naosvajala “duplih kruna” u svojoj bogatoj karijeri. Uz sve to, Ubljanke će u ovoj seriji imati prednost domaćeg terena.

Ekipa Jedinstva je ove sezone oduševila svojim nastupima na tri fronta, međutim nedostaje im i dalje taj jedan korak kako bi se sjajne i talentovane odbojkašice iz Pazove (prosčna starost prve postave je nešto manja od 22 godine) upisale na listu besmrtnih. Zaustavljene su u finalu Kupa Srbije, posustale su u polufinalu Kupa izazivača CEV, tako da je klubu ovo poslednja prilika da se spasi sezona. 

Ubu je ovo peta sezona u najvišem rangu takmičenja, Jedinstvu jedanaesta. Ubljanke već treću godinu zaredom igraju finale Superlige, pre dve godine su osvojile titulu u seriji protiv TENT-a, prošle sezone su je nesrećno izgubile protiv Crvene zvezde zbog povrede ključne igračice ekipe, Ljilje Ranković, nakon vođstva 2:1 u seriji i 2:1 u setovima u četvrtom meču.

Jedinstvo je poslednji put igralo finale prvenstva u sezoni 2018/2019. kada su nakon vođstva od 2:0 u seriji dopustili ekipi Železničara iz Lajkovca da se vrati u život i sa tri vezane pobede osvoji prvu titulu u istoriji kluba.

Ubljanke se takmiče u Superligi upravo od spomenute sezone 2018/2019. i od tada su osvojile jednu titulu šampiona (2021), dve titule pobednika Kupa (2020. i 2023) i jednu titulu pobednika Superkupa (2020)

Jedinstvo je u svojih jedanaest superligaških sezona (od 2012/2013) osvojilo jedan trofej u Kupu Srbije ((2017) i jedan pehar Superkupa (2016).

Istorijski gledano, Ub i Jedinstvo su se 19 puta sastali u prvenstvu, Kupu i međunarodnim takmičenjima. Klub iz Stare Pazove je nešto uspešniji sa 10 pobeda.

Ove sezone, dve ekipe su odigrale pet mečeva. Jedinstvo je dobilo tri, Ub dve utakmice, ali su Ubljanke dobile onu najvažniju, u finalu Kupa Srbije, u pet setova.

U poslednje dve godine, finala prvenstva su se rešavala u maksimalnih pet mečeva, a ako to bude slučaj i ovoj, trećoj, to nikoga neće iznenaditi. Pred nama je vrhunac jedne sjajne klupske odbojkaške sezone i publika će, sigurni smo, uživati u dvobojima velikih rivala.

Mečevi su zakazani za subotu, 15. april u Ubu, zatim u utorak, 18. april u Staroj Pazovi, i petak, 21. aprila, u Ubu. Eventualna četvrta utakmica je na programu u ponedeljak, 24. aprila u Staroj Pazovi, a mogući peti meč u četvrtak, 27. aprila u Ubu.

Današnji meč, koji počinje od 18.00 časova, možete gledati na TV Arenasport 10.

Izvor: OSSRB Foto: OSSRB



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar