Vest: U toku obnova hotela "Tamnava"

U toku obnova hotela "Tamnava"

U toku obnova hotela

Jedan od nekadašnjih simbola i prepoznatljivih obeležja Uba,  hotel „Tamnava”, biće kompletno rekonstruisan do početka leta, kada će ponovo otvoriti vrata za goste. Radovi koji su u toku obuhvataju renoviranje i proširenje postojećeg ruiniranog objekta, modifikovanje hotelskih kapaciteta na 70 ležajeva u 12 apartmana i devet soba, ali i izgradnju dodatnih, pratećih sadržaja, pored ostalog i panorama lifta, sa koga će se videti ceo Ub.

Zdanje u podnožju brda Šepkovac, koje zauzima ekskluzivnu lokaciju, pored Gradskih bazena i Fudbalskog stadiona „Jedinstvo”, deo je istorije brojnih generacija, koje su u njemu proslavljale venčanja, mature, odlaske u vojsku, prisustvovale čuvenim zabavama,... Nakon obnove, dobiće luksuzno ruho, a grad nove smeštajne kapacitete, koji su mu sve potrebniji, istakao je predsednik ubske opštine Darko Glišić prilikom obilaska radova na hotelu „Tamnava”.

Objekat je decenijama ili bar poslednjih deset godina bio u veoma lošem stanju, zapušten i pred propadanjem, a sada je na putu svog novog života, zbog čega sam, pre svega, zahvalan investitoru koji je odlučio da uloži ne mali novac da se objekat nadogradi, obnovi i modernizuje. Renovirani hotel će ulepšati i učiniti reprezentativnijim našu opštinu i ponuditi niz drugih sadržaja koji su nam, kako se razvijamo, sve više neophodni, a to je povećanje smeštajnih kapaciteta. To nam, kao lokalnoj samoupravi, omogućava da organizujemo razna dešavanja na Ubu i teritoriji opštine, a podjednako je važno i što će ovde biti otvorena nova radna mesta, pa će još ljudi moći da se uposli, ukazao je Glišić.

Dodao je da lokalna samouprava kontinuirano ulaže u uređenje i razvoj grada, kako bi poboljšala uslove i kvalitet života svojih građana, ali i stvorila što bolji poslovni ambijent za investitore.

„Bitno je da smo postali atraktivni za ljude koji žele da ulažu, da svojim novcem naprave nešto novo i time pomognu sveukupni privredni razvoj naše opštine. I mi, kao lokalna samouprava, pažljivo biramo sadržaje u koje ćemo da ulažemo i koji će, kao okidač, da podignu privatni sektor i pokrenu nove investicije. Izgradnja akva parka je bila taj okidač za rekonstrukciju hotela „Tamnava”, koji je odavno izgubio svoj smisao i svrhu, a uskoro će ponovo biti na ponos svih Ubljana”, poručio je Darko Glišić.

Pored rekonstrukcije objekta, planirano je i uređenje prilaznih puteva ka hotelu, parkinga i parkovskih površina. Svi radovi trebalo bi da budu okončani uporedo sa završetkom izgradnje akva parka na proširenom kompleksu Gradskih bazena, odnosno početkom sezone kupanja.



(Izvor: Opština Ub)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar