Vest: U planu održavanje festivala zimnice

U planu održavanje festivala zimnice

U planu održavanje festivala zimnice

Opštinsko rukovodstvo najavilo je da će ove godine, ukoliko aktuelna epidemiološka situacija bude dozvolila, organizovati Festival zimnice, privredno-turističku manifestaciju koja se u Koceljevi održava krajem septembra meseca.                                                                                                                 

– Mi planiramo da održimo Festival kao lokalna samouprava i rukovodstvo. Biće upućen zahtev republičkoj komisiji. Kako će to sve izgledati zbog pandemije, pod kojim uslovima će to biti moguće učiniti, ne možemo u ovom trenutku da predvidimo, ali ćemo se potruditi da manifestaciju organizujemo. Naravno da će biti nekih novih uslova i da neće biti uobičajeno, ali daleko smo još uvek od tog događaja i svašta može da se desi- poručio je predsednik skupštine opštine Koceljeva i narodni poslanik u republičkom parlamentu Veroljub Matić.                                                                                                             

On je podsetio da Festivala zimnice, kao i ostalih događaji u Srbiji prošle godine nije bilo te da bi ova lokalna zajednica želela da poslednjeg vikenda u septembru mesecu ugosti proizvođače zimnice, izlagače i posetioce a da njihov plan može jedino da promeni eventualna nepovoljna situacija sa kovid epidemijom.                                                                                               

Matić je najavio i početak radova na rekonstrukciji parka kod Doma kulture odmah po okončanju ovogodišnjeg Festivala zimnice.


Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici!




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar