Vest: Tri predstavnika srednje škole na državnim takmičenjima

Tri predstavnika srednje škole na državnim takmičenjima

Tri predstavnika srednje škole na državnim takmičenjima

Dobrim rezultatima na republičkim takmičenjima nadaju se učenici i mentori mašinske struke koji su ostvarili odličan plasman na nedavno završenim regionalnim takmičenjima i obezbedili učešće na državnim.

Najpre je početkom aprila učenik druge godine smera bravar Dragan Jelić, čiji je mentor profesor Dragan Stojanović osvojio drugo mesto u Novom Pazaru, na regionalnom takmičenju trogodišnjih škola i osigurao mesto među najboljim đacima koji će znanje i umeće odmeriti polovinom maja u Kragujevcu na republičkom takmičenju.

Koceljevačka srednja škola će u Beogradu od 20.-21. maja imati dva predstavnika četvrtog stepena mašinske struke. Jedan od njih je maturant Miahilo Jović koji je u Užicu na regionalnom takmičenju, nakon priprema sa profesorom Petrom Markovićem iz oblasti modeliranja, osvojio drugo mesto i time obezbedio učešće na najvišem rangu takmičenja.

Plasman na republičko Nikoli Kojadinoviću, učeniku prvog razreda smera mašinski tehničar omogućila je četvrta pozicija na regionalnom takmičenju iz oblasti statike za koje ga je pripremao profesor Dragan Mijailović.

Direktor ove obrazovne ustanove ocenio je da ništa ne dolazi slučajno te da je svaki rezultat produkt određenog rada i zalaganja. 

-Mi smo radili i prethodnih godina ali rezultati ne dođu baš uvek i posle nekog rada desi se da rezultat ne bude odraz uloženog truda. Deca možda nisu uvek u stanju da pokažu ono što znaju. I do sada smo mi zaista imali zapaženih rezultata, odličnih plasmana na takmičenjima, a ove godine smo pokušali da primenimo nešto drugačiji pristup. Dece je sve manje i sve je teže upisati određeni broj učenika. Toga su svesni svi zaposleni pa je napravljen, da tako kažem, dogovor da se ulože dodatni napori u cilju postizanja što zapaženijih rezultata kako bi budući srednjoškolci imali razlog više da se odluče baš za našu školu- rekao je Veroljub Matić i dodao da je sve prisutnija inicijativa i profesora i đaka za brojne vannastavne aktivnosti, organizovanje akcija.

-U međuvremenu su počela i takmičenja i uspeh na njima je još jedan pokazatelj jednog ozbiljnog pristupa i rada u školi. Najpre je treće mesto na republičkom takmičenju osvojio učenik poljoprivredne struke, zatim je maturan ekonomske struke osvojio drugo mesto na državnom takmičenju iz statistike a potom i prvo iz računovodstva. Takođe, dva učenika mašinskih tehničara predstavljaće našu školu krajem maja na republičkom takmičenju, a plasman na republičko obezbedio je i učenik trećeg stepena mašinske struke. Toliko je značajnih mesta koje su naši đaci i njihovi mentori osvojili da to ne može da prođe neopaženo, posebno kada se ima u vidu da je ovo malo mesto i škola koja nema mnogo đaka. Tim pre je uspeh veći - ocenio je direktor Srednje škole Koceljeva.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar