Vest: Treće mesto za Mihaila

Treće mesto za Mihaila

Treće mesto za Mihaila

U Beogradu je nedavno održano republičko takmičenje mašinskih tehničara na kojem je maturant Srednje škole u Koceljevi Mihailo Jović osvojio treće mesto iz modeliranja mašinskih elemenata i sklopova.                                                                                                         

Posle odličnog plasmana na regionalnom takmičenju budući brucoš Mašinskog fakulteta opravdao je poverenje svojih profesora i na najlepši način afirmisao školu.                                                                                                                                                                             

-Ja sam zadovoljan svojim rezultatom. Naravno da uvek može bolje, ali mislim da nije mala stvar biti drugi na regionalnom i treći na republičkom takmičenju. Spremao sam se prilično dugo. Sigurno do četiri meseca intenzivnog rada je iza mene kako bi se pripremio dovoljno za postizanje zapaženih rezultata. Imao sam zaista odlične pripreme i to ne samo sa svojim profesorom i mentorom Petrom Markovićem, već i sa drugim edukatorima. To mi je zaista dosta značilo zato što sam imao neke nove radove koje do sada nisam imao priliku da vidim, neke nove, interesantne stvari koje sam naučio, specifične detalje i to je odlično bilo za mene- ocenio je Mihailo.                                 

U ukupnom plasmanu za treću poziciju bilo je dovoljno prikupiti 95 bodova a komentarišući težinu zadataka i konkurenciju, zaključio je da su takmičari bili dobro pripremljeni ali da su pred đacima bili veoma zahtevni zadaci.                                       

Predstavnici ove obrazovne ustanove su na najvišem rangu takmičenja još jednom potvrdili da je i u manjim sredinama izuzetan kvalitet nastave, te da oni koji žele mogu dobiti široka znanja i biti bolji u odmeravanju snaga od svojih vršnjaka iz velikih, gradskih škola.                                                                                                                                                 

Mihailov izbor je pre četiri godine bila koceljevačka srednja škola i, kako kaže, nije se pokajao.                                                                                                                                                                               

Mihailo je odličan đak, budući nosilac Vukove diplome. Svoje obrazovanje planira da nastavi na Mašinskom fakultetu u Beogradu. Sebe u budućnosti vidi u ovoj struci, u mašinstvu. Veruje da će steći fakultetsku diplomu i baviti se poslom u kojem će uživati.                                                                                                                                                                                         

U njega veruju i profesori iz škole.                                                                                                                               

-Mihailo je zaista odličan za saradnju, vredan, radan i odgovoran. Učenik koji zna i koji hoće da radi. Traba naći takvog đaka. Naravno da na takmičenjima ne odlučuje samo znanje. Tu su bitni i snalaženje i sreća. Bitno je da on voli ovu struku, opravdao je poverenje i afirmisao školu, prijatno iznenadio i meni doneo takođe afirmaciju. Kao struka smo se probudili. Treći stepen je redovno osvajao neka od prva tri mesta ali, eto, i mi smo to počeli- kaže profesor Petar Marković.

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar