Vest: Tradicionalan prijem najboljih učenika kod predsednika opštine

Tradicionalan prijem najboljih učenika kod predsednika opštine

Tradicionalan prijem najboljih učenika kod predsednika opštine

Juče je u sali opštinske uprave u Koceljevi upriličen tradicionalni prijem najboljih učenika tamnavskog kraja kod predsednika opštine. Okupljene “vukovce”, šest iz osnovne i isto toliko iz srednje škole, kao i đake koji su bili uspešni na prethodnim takmičenjima pozdravio je najpre načelnik za opštu upravu i javne službe Miodrag Tadić i poručio da mu je drago što ovom događaju prisustvuje veliki broj mladih.

-To znači da je godina bila dobra i uspešna, da se dobro radilo. Imamo dosta “vukovaca” ali i osvajača brojnih nagrada. Ovo je lepo videti. Ovo je budućnost Koceljeve i mi smo jako ponosni na vas i vaše uspehe- rekao je Tadić.

Predsednik koceljevačke opštine ocenio je da je prijem prilika da se čestita najuspešnijim učenicima i njihovim profesorima, da se deci ukaže pažnja i da se čuju njihovi statovi i želje.

-Verujemo da će te u narednom periodu biti još bolji. Nadamo se da će veliki broj osnovaca izabrati da upiše Srednju školu u Koceljevi, zato što je to naša škola, dobra škola o čemu govore i rezultati koje ostvaruju naši srednjoškolci i njihovi profesori. I nastavnici u osnovnoj, kao i oni u srednjoj školi stvarno ulažu maksimum da vam objasne i da vas nauče, jer znanje ne dolazi samo- istakao je Dušan Ilinčić.

On je dodao da je saradnja sa školama na visokom nivou te da se lokalna samouprava trudi da obezbedi što bolje uslove za rad, da pribavi sve ono što je neophodno za neometan, kvalitetan i savremen proces nastave.

-Predan rad je nešto što dovodi do rezultata. Vama je samo nebo granica ukoliko odlučite da ulažete u sebe, svoje znanje i obrazovanje. Deca su budućnost Koceljeve, nešto što je najbitnije i najdragocenije za nas i našu opštinu. Želja nam je i misija da dobar deo mladih ode na dalje školovanje, na fakultete i da se po završetku toga vrate u naše mesto i u njemu stvaraju budućnost, kako svoju ličnu tako i ove opštine. Rekao bih da imamo sjajnu budućnost, sjajnu decu i u perspektivi ćemo imati još više sluha i za jednu i za drugu školu- najavio je Ilinčić.

Najbolja među nosiocima Vukove diplome u OŠ Mića Stanojlović je Adriana Bajić iz Draginja, a titulu đaka generacije u Srednjoj školi poneo je Andrija Pantelić, maturant smera ekonomski tehničar.

Svi učenici su dobili knjige a đaci generacije lap top računar, dar lokalne samouprave. Takođe, “vukovce” očekuje i tradicionalna jednodnevna ekskurzija. Srednjoškolce, osvajače medalja na republičkim takmičenjima na odlične rezultate podseća će i ručni časovnici, poklon Srednje škole u Koceljevi.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar