Vest: Stižu predlozi za Nagradu grada Valjeva

Stižu predlozi za Nagradu grada Valjeva

Stižu predlozi za Nagradu grada Valjeva

Rok za podnošenje predloga za dodelu Nagrade grada Valjeva je petak, 19. februar. Predlozi se dostavljaju Komisiji za dodelu nagrade preko pisarnice Gradske uprave do kraja radnog vremena, 15.30 časova.

Nagrada grada Valjeva dodeljuje se svake godine povodom proslave Praznika grada Valjeva, 20. marta. Može biti dodeljena pojedincu, grupi za zajedničko delo ili pravnom licu, a može se dodeliti istom subjektu više puta.

Predsednica Komisije za dodelu Nagrade grada Valjeva dr Zorica Jocić je pozvala građane da podnesu što više predloga, jer će samim tim i Komisija kojom predsedava moći da izabere dobitnike koji svojim kvalitetom i angažovanjem zaslužuju da dobiju ovo priznanje.

„Nagrada grada Valjeva se dodeljuje  za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Valjevu u 14 oblasti: privreda, poljoprivreda, obrazovanje i vaspitanje, stvaralaštvo i postignuće učenika i studenata, nauka, inovacija i pronalazaštva, urbanizam i arhitektura, zaštita životne sredine, medicina i briga o zdravlju, socijalna zaštita i humanitarni rad, humanost, umetnost i kultura, čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja, informisanje i društveno angažovanje i sport. Mogu se dodeliti i specijalne nagrade: za životno delo, humanitarni rad i brigu o ljudima, kao i za afirmaciju grada.

Pismeni predlozi treba da sadrže informaciju o kandidatu koji se predlaže, zatim njegovu radnu biografiju, dokumentaciju sa njegovim delom ili postignućem. To mogu biti različite kritike, stručna mišljenja. Materijal može biti dostavljen u štampanoj formi ili na CD-u. Sve ono što predlagači smatraju da je bitno, treba dostaviti da bi Komisija imala što bolji uvid.

Komisija broji 11 članova i ove godine je formirana nova komisija. Mi donosimo predlog, koji se upućuje Skupštini, koja donosi Odluku o dodeli nagrade. Nama je jako stalo da Grad pokaže da, dodeljujući nagrade i pozivajući ovako javno da nam što više stigne predloga, uvažavamo svoje najbolje ljude, odnosno njihova dostignuća i da je Gradu Valjevu stalo do tako kvalitetnih ljudi“, zaključila je predsednica Komisije dr Zorica Jocić.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar