Vest: Stand-up promocija knjige "Dobro"

Stand-up promocija knjige "Dobro"

Stand-up promocija knjige

Publika u Koceljevi imala je priliku da prisustvuje stand-up promociji knjige “Dobro”, autora Radovana Puletića iz Uba. Bila je to prilika da ljubitelji pisane reči uživaju u jednom drugačijem formatu predstavljanja knjiga kroz koji ih je pisac vešto vodio, pričajući priče, činilo se, potpuno neformalno, nonšalantno. Ali, bio je to zapravo unapred odlično pripremljen program.                                                                                                                     

U uvodnom obraćanju Jasmina Gajić iz Biblioteke “Janko Veselinović” iz Koceljeve izbegla je puko, uobičajeno predstavljanje autora i njegovog dela. To je prepustila Radovanu, ističući da će to učiniti na najoriginalniji mogući način.                                                               

-I kako su stari i mudri Latini govorili “Naziv je znak”. Pa, hajde da to tako i shvatimo i okrenemo se sveprisutnom dobru u nama samima. Da budemo ovde i svedočimo da je dobro večeras ispred nas- rekla je Gajić i dodala nekoliko razloga zbog kojih je dobro verovati Radovanu i njegovom esejističko pripovedačkom načinu.                                                                 

- Radovanu treba verovati zato što piše najduhovitije knjige koje znam. Zato što je multitalentovan, ilustruje svaku svoju priču. Radovanu treba verovati jer on jednostavno ume da se smeje, ponajpre samom sebi i tada je nemilosrdan. Da se razumemo, smeje se on i drugima, ali krajnje korektno i dobronamerno. A smeje se i životu, onako direktno, u lice. I treba mu verovati zato što je u neprestanom derbiju sa tim istim životom i što, kada ga potkači, onako, baš dobro, primi to sporstki- istakla je Jasmina, nabrajajući  nove razloge zbog kojih publika treba da veruje autoru ovog dela i zaključila da Radovan “ima srca i redovno progovori kada  drugi, usled neznanja ili nedostatka hrabrosti, zaćute.”                                                                                                                                                                                       

Baš kao što je na samom početku najavljeno, čitalačka publika se “smejala do suza”. Bilo je to veče zdravog humora, onog na koji smo uglavnom zaboravili, onog koji okrepljuje i daje snage da nastavimo da koračamo, živimo, da se radujemo dragocenim sitnicama i iz svih situacija uzimamo ono najbolje.                                                                                                                             

Bilo je to veče u kojem autor na jednostavan način priča priču i upravo tom jednostavnošću, protkanu beskrajnom duhovitošću i “obojenu” zdravim i preko potrebnim humorom, osvaja publiku. Osim doze smeha ponudio je prisutnima tračak nade i optimizma da nije sve tako crno i da će na kraju sve biti dobro. “Jer, ako ne bude dobro, znači da nije kraj.”

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar