Vest: Sportski centar “Osečina” dobio 6,8 miliona dinara za nastavak radova

Sportski centar “Osečina” dobio 6,8 miliona dinara za nastavak radova

Sportski centar “Osečina” dobio 6,8 miliona dinara za nastavak radova

Rešenjem Vlade Republike Srbije po osnovu odlaganja krivičnog gonjenja (oportunitet) dodeljena su sredstva u iznosu od 6,8 miliona dinara za drugu fazu radova na dogradnji hale Sportskog centra „Osečina“.

Opština Osečina je učestvovala na Javnom pozivu, koji je objavilo Ministarstvo pravde, projektom „Nastavak radova na dogradnji hale Sportskog centra Osečina- druga faza“, na osnovu koga su i odobrena sredstva.

Po rečima predsednika opštine Nikole Tomića, krajem prošle godine su izdvojena značajna sredstva iz budžeta opštine za nastavak radova na Sportskom centru koji su započeti pre dve godine.

„Oblast fizičke kulture, stvaranje uslova i povećanje kapaciteta za bavljenje dece i odraslih sportom, svakako je važan segment koji unapređujemo. Ustanova u kojoj se realizuju aktivnosti dece predškolskog, osnovnoškolskog i srednješkolskog uzrasta, kao i brojne aktivnosti mladih, sportista i rekreativaca, mora zadovoljavati savremene standarde, prostorne i funkcionalne, koji su određeni projektom. Novi deo objekta izgrađen je u tri nivoa, što će unaprediti uslove rada i povećati mogućnost uporednog održavanja aktivnosti. Prvi nivo je planiran za svlačionice, drugi nivo za fitnes salu, dok će na trećem nivou biti smeštajni prostor, sobe za boravak dece i sportista.

Sportski centar je važan resurs u našoj opštini i od vitalnog je značaja ne samo za rast dece i razvoj omladine, rekreacije odraslih, već svih građana i posetilaca iz okruga. Dobijena sredstva će biti dovoljna za završetak druge faze radova, unutrašnje uređenje zidne i podne obloge, čelične konstrukcije, izolaterske i limarske radove.

Završetkom radova na hali imaćemo jednu kompletnu celinu, jedan kompleks u kome je moguće realizovati brojne sadržaje tokom cele godine“, izjavio je predsednik Tomić.

Uslovi bazena, hale i smeštajnog objekta Sportskog centra unapređivaće se i u narednom periodu.




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar