Vest: Sastanak predsednika opštine Osečina i predsednika još dve opštine održan na Rožnju

Sastanak predsednika opštine Osečina i predsednika još dve opštine održan na Rožnju

Sastanak predsednika opštine Osečina i predsednika još dve opštine održan na Rožnju

Na Rožnju, najvišem vrhu Sokolske planine i tromeđi opština Osečina, Ljubovija i Krupanj, sastali su se predsednici tih opština  Nikola Tomić, Milan Jovanović i Ivan Isailović. Sastanku je prisustvovao i Đorđe Marović, direktor Sektora za bežičnu pristupnu mrežu Telekoma Srbija, a teme ovog sastanka bile su rešavanje pitanja putne infrastrukture i poboljšanje signala mreže mobilne telefonije.

Predsednici tri opštine dogovorili su se da na sledećem sastanku potpišu inicijativu koju će uputiti Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i JP „Putevi Srbije“ u kojoj bi se zahtevala rekonstrukcija puteva na deonicama Soko grad – Rožanj, Šljivova – Rožanj, Pecka – Rožanj, manastir Bogoštica – Laze – Rožanj. Rekonstrukcijom ovih puteva olakšaće se uslovi života na selu, podstaće se razvoj privrede, a poseban značaj imaće razvoj turizma u ovom kraju.

Delegacija je ovom prilikom posetila i „Sokolske kolibe“, imanje Igora Rabata na kom se gaje autohtone srpske rase domaćih životinja, odnosno rasa koje su na granici izumiranja. 

Ovo je jedino mesto u Srbiji gde se nalazi više vrsta i više rasa životinja koje se nalaze na granici opstanka, a predstavljaju deo tradicije srpskog naroda.


(Izvor: Opština Osečina)Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar