Vest: Šampionska trka se nastavlja. Meč odluke na Ub-u

Šampionska trka se nastavlja. Meč odluke na Ub-u

Šampionska trka se nastavlja. Meč odluke na Ub-u

Odbojkašice Crvene zvezde ostvarile su bitnu pobedu protiv Uba i izborile se za petu odlučujuću utakmicu! Beograđanke su danas, kod kuće, posle velike drame ostvarile trijumf sa 3:2, po setovima 23:25, 25:18, 26:28, 25:21 i 15:7.


Počela je utakmica vrlo izjednačenom igrom sa obe strane. Sve do sredine seta smenjivala se minimalna prednost, a onda je Zvezda napravila seriju od tri poena i vođstvo je bilo na njihovoj strani. Međutim, uspele su Ubljanke da izjednače i odvedu završnicu seta u veliku neizvesnost. Nažalost, kapiten Uba, Ljiljana Ranković pri rezultatu 21:21 nakon osvojenog poena, doskočila je nezgodno i morala je da napusti teren. Uspele su aktuelne šampionke da skupe snagu i završe set u svoju korist.

Povele su izabranice Marijane Boričić sa 4:0 na startu drugog perioda, ali uzvratila je odmah Zvezda sa četiri uzastopna poena. Nastavile su crveno-bele sa sjajnom igrom, a vetar u leđa im je davala i mnogobrojna publika koja je navijala bez prestanka. Rezultat je bio na strani domaćina, a Ubljanke su davale sve od sebe da se vrate u set. Došla je gostujuća ekipa do jednog poena zaostatka, međutim usledila je neverovatna serija Crvene zvezde od sedam poena i isto toliko set lopti. Tačku na ovaj set stavila je Ana Živojinović poenom iz napada i time donela svojoj ekipi izjednačenje na 1:1.  

Vrhunska odbojka i predanost obe ekipe viđena je tokom cele utakmice, a pogotvo u trećem setu. Ubljanke su osvojile šest uzastopnih poena i stekle vođstvo na samom početku. Nastavile su u istom ritmu i došle do velike prednosti od 20:14. Nisu se predale odbojkašice Crvene zvezde, već su bile skoncentrisane i kroz sjajne napade došle do izjednačenja (22:22). Kako finalu i dolikuje, usledila je još jedna neizvesna završnica koja se igrala na razliku. Propustio je tim Milana Gršića dve set lopte, dok sa druge strane Ubljanke su realizovale svoju drugu i sa 28:26 povele sa 2:1 i stigle na korak od osvajanja titule.

Vratile su svoju igru crveno-bele, razigrala je svoje igračice iskusna Bojana Drča i tako stigle do prednosti od 12:6. Pokušavao je Ub na sve moguće načine da se vrati, trener Marijana Boričić menjala je igračice, a priliku je dobila i mlada Anđelka Novosel. Ipak, držala je domaća ekipa kontinuitet i vođstvo u svojim rukama. Stigle su do tri set lopte, a greškom Ubljanki sa 25:21 uspele su da izbore peti odlučujući set.

Startovale su bolje peti set crveno-bele i povele sa 6:3, pa 8:5. Održavale su minimalnu prednost, a stvari u svoje ruke uzela Dajana Bošković, koja je bila nezaustavljiva. Usledila je serija Zvezde od šest poena i samim tim pobedu!

Trener Ubljanki, Marijana Boričić, četitala je svojoj ekipi što je u teškoj situaciji uspela da odigra pet setova.

„Sigurno da je povreda Ljiljane Ranković u prvom setu uticala na dalji ishod meča. Crvena zvezda je večeras izuzetna bila i napadački i blokerski. Međutim, mi smo drugi set počeli sa suzama u očima, jako je teško igrati u ovakvoj atmosferi i bez najboljeg igrača. Napravili smo ogroman broj grešaka, a pogotvo smo imali servis greške. Mi moramo da se saberemo i da verujemo da i bez Ljilje možemo da odigramo jedan kvalitetan meč“, rekla je Boričić.

Najefikasnija u ekipi Crvene zvezde bila je Dajana Bošković sa 30, dok se u protivničkom timu najviše istakla iskusna Slađana Erić sa 19 poena. 

Izvor i foto: OSSRB



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar