Vest: Proglašeni pobednici dva konkursa

Proglašeni pobednici dva konkursa

Proglašeni pobednici dva konkursa

U organizaciji Ustanove kulture, završen je nagradni foto konkurs „Proleće u objektivu”, na kome je učestvovalo 19 autora iz ubske opštine sa oko pedesetak slika. Pobednik konkursa je fotografija Mire Ašković „Red je na med”, drugonagrađena je Ivana Peladić za „Magnolije u punom cvatu”, dok je treća nagrada pripala Snežani Medić za fotografiju pod nazivom „Klekovača u proleće.” Žiri su činili zaposleni u Ustanovi kulture, umetnički fotograf Milutin Rafailović i Dragan Belajac Džagi, vlasnik ubske RTV City.

  



Zajedno za Gradskom bibliotekom „Božidar Knežević”, Ustanova kulture sprovela je i nagradni konkurs za recitatore poezije, koji je bio namenjen učenicima osnovnih škola sa područja ubske opštine. Ukupno je dodeljeno devet nagrada u kategoriji nižih i viših razreda, a ocenjivanje svih pristiglih video zapisa, u kome osnovci govore jednu pesmu po sopstvenom izboru, realizovala je komisija koju su činili predstavnici Ustanove kulture i Gradske biblioteke.

Usled jednakog broja osvojenih glasova, komisija je donela odluku da prvo mesto u kategoriji nižih razreda dele Luka Jovanović i Teodora Stajčić, učenici četvrtog razreda ubske OŠ „Milan Munjas”. Drugo mesto osvojio je godinu dana mlađi Boško Nikolić iz Izdvojenog odeljenja Brgule OŠ „Dušan Danilović” u Radljevu, a treće su podelili Lara Novaković (IV razred) i Teodora Mirković (II razred), učenici IO Vrhovine pri ubskoj osnovnoj školi.

U kategoriji viših razreda, kao najbolji recitatori pokazali su se učenici OŠ „Milan Munjas”, koji su osvojili tri nagrade. Prva je otišla u ruke Mirke Petrović (VII razred), drugu je ponela mala maturantkinja Ivana Lukić, dok je Anđela Srećković (V razred) treću nagradu podelila sa Aleksandrom Ašković, učenicom sedmog razreda iz Izdvojenog odeljenja Vrelo banjanske OŠ „Rajko Mihailović”.

Za najuspešnije učesnike oba konkursa pripremljen je nagradni fond u vidu novčanih vaučera i vrednih knjiga, koji će im biti dodeljeni na zajedničkoj, svečanosti u Domu kulture 8. jula. Tom prilikom biće organizovana i izložba fotografija sa konkursa „Proleće u objektivu”.

D.N. 

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici!





Ub
Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar