Vest: Praznična čarolija za 110 mališana

Praznična čarolija za 110 mališana

Praznična čarolija za 110 mališana

Krajem prošle i početkom ove godine u organizaciji Crvenog krsta Koceljeva i trgovinskih objekata širom opštine realizovana je još jedna tradicionalna akcija “Jedan paketić- mnogo ljubavi”.

Zahvaljujući humanim ljudima prikupljeno je od 400-500 kilograma proizvoda namenjenih za novogodišnje paketiće koje je ove godine dobilo 110 mališana uzrasta do deset godina iz socijalno ugroženih i porodica sa velikim brojem dece. Mnogima je ovo jedini novogodišnji dar, a odrasli su se pobrinuli da mališani osete prazničnu čaroliju i nastave da veruju u Deda Mraza i Božić Batu, uz obećanje da će i narednih 365 dana biti dobri i slušati svoje roditelje, deke i bake, vaspitače, učitelje...

Praznična čarolija za 110 mališana-0

–“Jedan paketić- mnogo ljubavi” je jedna od naših najstarijih akcija i kroz vreme menjao se način na koji se sprovodila. Ranije smo iz našeg budžeta izdvajali novčana sredstva i kupovali poklone. Na taj način smo uspevali da obezbedimo tek od 20-25 paketića i sa time smo raspolagali. U nazad nekoliko godina smo promenili metod jer su potrebe bile veće a naše mogućnosti nisu mogle da odgovore. Odlučili smo da uključimo širu zajednicu tako što smo u maloprodajnim objektima postavili brendirane kutije, sa jasnom naznakom o kojoj akciji je reč.

Odmah smo prikupili oko sto paketića, 4-5 puta više nego ranije- izjavio je sekretar koceljevačkog Crvenog krsta Milan Glumac i dodao da su građani prošle godine donirali i igračke a da se ovoga puta akciji priključila i knjižara “Integra” pa je uz igračke obezbeđen školski pribor.

Praznična čarolija za 110 mališana-1

Osim toga u organizaciji napominju da je značajan broj sugrađana koji tradicionalno podržavaju ovu i slične akcije i koji kontinuirano doniraju robu u vrednosti od nekoliko hiljada dinara.

Sve mesne zajednice su obuhvaćene akcijom “Jedan paketić- mnogo ljubavi”. Neretko se dešava da volonteri Crvenog krsta novogodišnje paketiće distribuiraju na kućni prag mališana, a tamo gde postoji mogućnost dodela je organizovana.

Praznična čarolija za 110 mališana-2

–Moguć je sve veći obuhvat dece, a to je izvodljivo jer je sve više onih koji se uključuju u našu akciju, kako vlasnici trgovinskih radnji, tako i njihovi kupci, naši sugrađani. Ima i onih koji se zaista posebno ističu, gde zaposleni pokušavaju na sve načine da animiraju građane, da im skrenu pažnju, da kutiju stave na što pogodnije mesto. Ove godine je u akciju bilo uključeno 16 prodavnica i svake godine nas je sve više. U svakom slučaju sve nam je značajno. I mali doprinos za nas je veliki i cenimo angažovanje svih humanih ljudi- poručio je Glumac. 

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar