Vest: "Poleterci" u novom prostoru

"Poleterci" u novom prostoru

Nedavno je počelo rušenje koceljevačkog vrtića, montažne zgrade koja je pre četiri decenije otvorila svoja vrata za najmlađe stanovnike ove opštine. Na njenom mestu biće izgrađen potpuno nov objekat, boravci za decu, koji će biti komforniji i moderniji i koji će sa novoizgrađenim delom činiti reprezentativan kompleks namenjen koceljevačkim poletarcima.                                                                                                                                                                 

Prva faza projekta izgradnje, proširenja i rekonstrukcije PU “Poletarac” je završena tako da su se mališani i zaposleni u obdaništu već uselili u novoizgrađeni deo.                                                                                           

O finansijskom planu za 2022. kao i o godišnjem programu rada ove ustanove razgovaralo se na sednici Opštinskog veća.                                                                                                       

Načelnik odeljenja za privredu, poljoprivredu, saobraćaj, turizam, opštu upravu i javne službe Miodrag Tadić je tom prilikom podvukao da je ono što je planirano ovim dokumentima urađeno u skladu sa iskustvom iz prethodih godina, uprkos nepoznanicama nakon useljenja u novi objekat, te da će se ukoliko bude bilo potrebe raditi izmene i dopune, posebno finansijskog plana.                                                                                                                           

Da je finansijski plan za narednu godinu urađen u skladu sa ovogodišnjim potvrdila je vd direktorka “Poletarca” Marina Gajić, koja je na ovu funkciju postavljena nakon iznenadne smrti dugogodišnje direktorke Gordane Mijailović.                                                             

–Koliko smo tačno uspeli da odredimo neke sume, videćemo, jer imamo nov objekat i verovatno će biti promena u iznosima u samom održavanju. Ako se u toku godine ukaže potreba, menjaćemo plan. Negde smo gledali da racionalno rasporedimo ta sredstva. Nešto smo umanjivali, kako bi na drugoj strani povećali. Na primer, na struji smo povećali iznos jer pretpostavljamo da će biti potrebno više novca zbog većeg objekta, a na stavci za popravke smo izbrisali iznos u celosti, jer na novi objekat imamo garanciju dve godine. Tu su suštinske promene. Što se ostalog tiče sume su ostale gotovo iste. Bilo je velikih poskupljenja a mi u ovom trenutku nismo u potpunosti iskoristili sredstva opredeljena  za hranu, jer je bilo manje dece, ali smo zadržali isti iznos i računamo da će nam biti dovoljno- istakla je Gajić.                                                                                                           

 Izmene u godišnjem planu rada, prema njenim rečima, odnose se na preraspodelu zaposlenih u stručnim timovima. Takođe, promene se odnose i na kadrovsku strukturu, dok suštinskih promena u planu nema što se tiče vaspitno-obrazovnog rada.                                                                 

Predsednik veća Dušan Ilinčić izrazio je nadu da su se svi zaposleni, kao i roditelji i deca već navikli na novoizgrađeni deo PU “Poletarac”.                                                                                                   

–To su potpuno novi ambijentalni uslovi i verujem da su eventualni problemi prevaziđeni i da sve ide svojim tokom. Iseljavanje, rešavanje svih problema, a opet neometano funkcionisanje vrtića nije lako uskladiti. Očekujem da će od juna meseca, što se tiče vrtića, sve funkcionisati u punom kapacitetu- rekao je Ilinčić. 

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !






Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar