Vest: "Poletarci" u novom vrtiću

"Poletarci" u novom vrtiću

Nakon godinu ipo dana “poletarci” su se uselili  u novi prostor. Toliko je vremena bilo potrebno da se izgradi, dogradi  i rekonstruiše zgrada koceljevačkog vrtića. Realizacija projekta, vrednog oko 320 miliona dinara, započeta je u februaru mesecu prošle godine a u potpunosti je okonačana početkom septembra.

- Mi smo 1.decembra prošle godine ušli u prvi deo završenog objekta, imajući u vidu da je izgradnja bila fazna. Kasnije, negde tokom maja meseca, ušli smo i u drugi deo objekta, da bismo 1.septembra pustili u rad kompletnu zgradu PU “Poletarac” čime smo primili svu zainteresovanu decu, odnosno ukinuta je lista čekanja koja je nekoliko godina unazad bila formirana baš zbog nedostatka prostornih kapaciteta- izjavila je direktorka Marina Gajić i podsetila da je investitor bila Kancelarija za javna ulaganja Republike Srbije.

Stara, montažna zgrada obdaništa u Koceljevi, stara četiri decenije imala je ukupno sedam boravaka i površinu od oko 1,2 hiljade kvadrata od kojih je prostor od 280 metara kvadratnih dograđen pre 11 godina.

- Sada radimo u 11 boravaka celodnevnog programa i imamo jednu pripremnu predškolsku grupu, tzv. poludnevni boravak. Neto kvadratura ovog prostora je skoro tri hiljade kvadrata. Od prethodne zgrade nam je ostao deo prostora površine 280 kvadrata koji je sazidan 2011.godine. Sve ostalo je porušeno i na tom mestu nikla je nova zgrada. Kapacitet starog, montažnog objekta bio je 96 dece plus proširenog dela oko 50, u zavisnosti od uzrasta. Sada su nam ti kapaciteti značajno prošireni i pružaju mogućnost prijema  oko 300  dece. Mi smo u trenutku početka nove radne godine u septembru primili svu zainteresovanu decu. Nemamo ih više na čekanju, što je bila svrha izgradnje vrtića- istakla je Gajić.

Roditelji su veoma zadovoljni uslovima u kojima njihova deca imaju priliku da borave i rastu. Zaposleni se raduju radu u modernom  i komfornom  prostoru a činjenica da su dobili potpuno novu zgradu daje im, kažu, pored zadovoljstva obavezu, sa jedne strane, i motiv sa druge, da rade još više i bolje.

-Mi važimo za kolektiv koji radi timski i to se negde pokazalo kao neprocenjivo, u ovom periodu posebno dok je trajalo preseljenje i uređenje zgrade. To je negde bila naša snaga i do sada i verujem da će biti i u narednom periodu i da će ova ustanova zablistati u punom sjaju, na onaj način na koji smo mi navikli u toku rada u staroj zgradi- napominje direktorka PU “Poletarac”.

Zato u ovoj obrazovnoj ustanovi sa puno optimizma  i samopouzdanja očekuju da će na najbolji mogući način implementirati nove osnove programa “Godine uzleta”. 

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar