Vest: Pokloni za najbolje

Pokloni za najbolje

Pokloni za najbolje

Tradicionalni prijem najboljih osnovaca i srednjoškolaca kod predsednika opštine održan je u ponedeljak, na Vidovdan, u sali opštinske uprave.                                                                                   

Prisutne je najpre pozdravio načelnik nadležnog odeljenja Miodrag Tadić i čestitao svima na postignutom uspehu, kako đacima tako i njihovim profesorima i roditeljima.                                                                                                                                                                         

–Prethodni period bio je zaista težak ali ste pokazali da je moguće i u takvim okolnostima postići dobar rezultat- rekao je Tadić.                                                     

Čestitke za dosadašnja postignuća u obrazovanju, uz želju da u budućnosti budu još bolji, svršenim osnovcima i srednjoškolcima, nosiocima Vukove diplome, uputio je i predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić.                                                                                                         

On je izrazio nadu da će veliki broj učenika odlučiti da ostane u svojoj opštini i u njoj nastavi srednje obrazovanje, ali da će se i oni koji odlaze na fakultete, nakon uspešnog studiranja vratiti.                                                                                                                                                                                                               

Direktorka OŠ “Mića Stanojlović” Sonja Popović potvrdila je da skoro svake godine oko 90 odsto svršenih osnovaca upiše neki od smerova u Srednjoj školi u Koceljevi, te da će, po svemu sudeći, tako biti i ove godine.                                                                                                                          

– Najbolji učenici, čuli smo i danas, su se odlučili da u najvećem broju svoje obrazovanje nastave ovde, a saradnja sa našom srednjom školom je divna- ocenila je Popović i dodala da raduje činjenica što su preliminarni rezultati završnih testova bolji u odnosu na probne.                                                                                                                                                   

Ovu školsku godinu osnovnu školu završilo je 12 “vukovaca” dok ih je u srednjoj bilo dvoje sa svim peticama. Najbolji među osnovcima je Nikola Kojadinović koji planira da upiše smer mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje sa kojeg dolazi i đak generacije u Srednjoj školi, Nemanja Andrić.                                                                                                                                         

–Završio sam Srednju školu u Koceljevi i ovaj period će mi zaista ostati u lepoj uspomeni. Imao sam  podršku svih u sistemu i zaista nije bilo teško postići sve što je potrebno kako bih poneo titulu đaka generacije. Svima bih preporučio da, ukoliko nemaju bitno drugačije afinitete i želje, upišu našu srednju školu jer, ukoliko ste dovoljno zainteresovani, ona nudi odlično obrazovanje. Drago mi je što sam danas video da se veliki broj “vukovaca” odlučio da izabere neki od smerova u Koceljevi kao i što će moj kolega po tituli iz osnovne škole konkurisati za upis na smer mašinski tehničar za kompjutersko konstruisanje- izjavio je Nemanja Andrić koji se nada da će uspeti da obezbedi mesto na Mašinskom fakultetu u Beogradu.                                                                                   

Osim knjiga koje su dobili na poklon, najbolji učenici će otputovati i na jednodnevni izlet i potpuno besplatno do kraja sezone uživati na koceljevačkom bazenu.                                                                                                                                                         

Đaci generacije su, pored toga, na dar od opštine Koceljeva dobili lap top računare. 




Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar