Vest: Pohvala za srednju školu od Ekonomskog fakulteta u Beogradu

Pohvala za srednju školu od Ekonomskog fakulteta u Beogradu

Pohvala za srednju školu od Ekonomskog fakulteta u Beogradu

Na adresu direktora Srednje škole u Koceljevi nedavno je stiglo priznanje sa Ekonomskog fakulteta iz Beograda povodom rezultata koji su dojučerašnji đaci ove škole postigli prilikom polaganja prijemnog ispita.

U pismu se navodi da su koceljevački svršeni srednjoškolci pokazali odlično znanje i ostvarili mogućnost da budu studenti ovog fakulteta, ali i budući ekonomisti koji će kreirati nove tokove u ovoj oblasti.

-Čestitamo Vama i kolektivu škole na izuzetnosti koju ste  postigli kod mladih ljudi, pružajući im neophodno znanje za dalje školovanje- stoji u tekstu.

Pohvala za srednju školu od Ekonomskog fakulteta u Beogradu-0

Prijemni ispit polagala su četiri učenika i od maksimalnih 60 osvojili u proseku 59,62 boda. Prva dva mesta na konačnoj rang listi pripala su kandidatima iz koceljevačke srednje škole dok su se među prvih pedeset našla i preostala dva đaka.

Ovaj rezultat je još veći ukoliko se ima u vidu činjenica da Srednja škola u Koceljevi svake godine  upisuje samo po jedno odeljenje ekonomskih, poljoprivrednih i mašinskih tehničara a dešava se da neka od njih ne budu u potpunosti popunjena. Ona nije u prilici da iz kvantiteta crpi kvalitet, ali i sa jednim odeljenjem više nego uspešno parira velikim gradskim školama u Srbiji.

-To priznanje nam veoma znači. Prvi put se dogodilo da dobijemo na ovakav način satisfakciju za rad škole i uspeh naših učenika. Fakultet je osetio potrebu da ukaže na izvanredne rezultate naših maturanata koji su, bez lažne skromnosti odlični. To govori prosečan broj bodova koji su osvojili na prijemnom. Srećni smo što se rad i kvalitet nastave i na ovaj način potvrdio. Ništa ne dolazi samo, posebno ne ono što je dobro i vredno. Nekako se sve poklopilo. I vredna deca koja žele da uče, sa jedne strane, sa druge profesori koji su bili voljni da ta znanja prenesu, da ulože vreme i trud- izjavio je direktor Srednje škole Veroljub Matić.

On je još jednom ponovio da je ova obrazovna ustanova ispratila zlatnu generaciju učenika, ne samo sa smera ekonomski tehničar već i iz drugih obrazovnih profila, kako mašinskog tako i poljoprivrednog smera.

-Ne pamti se u istoriji škole da se u toku jedne školske godine osvoji na republičkim takmičenjima pet medalja i to iz svake struke. Naši dojučerašnji srednjoškolci uspešno su završili upise na fakultete. Mnogi od njih bili su visoko rangirani na listama nakon polaganja prijemnih ispita. Ogromna većina je sasvim dobro prošla i upisali su se tamo gde su želeli- rekao je Matić.

Sve ovo je više nego dovoljan razlog, smatraju u ovoj obrazovnoj ustanovi, da se buduće generacije svršenih osnovaca opredele za Srednju školu u Koceljevi koja je još jednom dokazala, u odmeravanju snaga sa značajno većim školama, da ima više nego dovoljno znanja i želje da pruži kvalitetno obrazovanje i svoje đake u potpunosti prepremljene isprati na visoke škole i fakultete.

Ove godine Srednju školu u Koceljevi upisalo je oko 100 učenika. Svih pet odeljenja je formirano ali ne i popunjeno.

-Mi imamo ovde problem male sredine i težnju prevashodno roditelja a potom i učenika da odlaze u veće gradske sredine. Dece je generalno sve manje u osnovnoj školi  pa se sve to odražava na upis. Ipak, na nama je da uradimo sve ono što možemo da to prevaziđemo najbezbolnije, a to je da se maksimalno zalažemo za kvalitet u radu, da postižemo uspehe na takmičenjima i prilikom upisa na fakultete i mislim da od toga nema bolje pozivnice ni preporuke za buduće srednjoškolce- ocenio je direktor Srednje škole. 

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar