Vest: Počeo 13 Repassage fest

Počeo 13 Repassage fest

Počeo 13 Repassage fest

Pod pokroviteljstvom lokalne samouprave, a u organizaciji Ustanove kulture i Amaterskog pozorišta „Raša Plaović”, sinoć je počelo tradicionalno jesenje pozorišno okupljanje najuspešnijih amaterskih trupa sa prostora nekadašnje Jugoslavije, 13. Repassage fest.

Na ceremoniji svečanog otvaranja festivala, mnogobrojnu publiku u sali Doma kulture najpre je uvodnim govorom pozdravio predsednik ubske opštine Darko Glišić, nakon čega je Nenadu Jezdiću, dobitniku nagrade „Raša Plaović“ za 2018/19. godinu uručio plaketu sa likom ovog velikana dramske igre.

Nagradu dodeljuje Narodno pozorište iz Beograda za najbolje glumačko ostvarenje u sezoni, a plaketu „Raša Plaović“ Opština Ub. Prestižno priznanje Jezdiću je pripalo za ulogu Gazda Marka u predstavi „Nečista krv“ prema motivima istoimenog romana Bore Stankovića, u dramatizaciji Maje Todorović i režiji Milana Neškovića. Usledio je i razgovor sa laureatom, koji je vodio pozorišni reditelj Miroslav Trifunović, a potom se na scenu popeo i doajen srpskog glumišta Tihomir Stanić i zvanično otvorio 13. Repasaž fest.

U nastavku večeri, ubski amateri odigrali su „Bajku o pozorištu” Vladimira Đurđevića, u režiji Duška Aškovića. Čast da započnu takmičarski deo festivala pripala je predstavnicima BiH – teatru „Dis“ iz Banja Luke, koji će večeras izvesti komad „Zakon za Gulivera“.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !



Ub
Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar