Vest: Peta utakmica finala odbojkašica danas u Ubu

Peta utakmica finala odbojkašica danas u Ubu

Peta utakmica finala odbojkašica danas u Ubu

Peta utakmica finalne serije plej-ofa Banka Poštanska štedionica Superlige 2021/2022. u konkurenciji odbojkašica između Uba, aktuelnog prvaka Srbije, i Crvene zvezde, aktuelnog pobednika Kupa Srbije, odigraće se u ponedeljak, 11. aprila u Ubu od 19 časova, saopštio je Dušan Keser, direktor takmičenja OSS.

Meč nije mogao da se zakaže ranije, zbog zauzetosti dvorane u Ubu, u kojoj će se od petka do nedelje održati i kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u konkurenciji juniora, na kojima će pored domaćina učestvovati Grčka, Austrija i Francuska.

Inače, ekipa Uba je u četvrtoj utakmici ostala bez jedne od najiskusnijih igračica Ljiljane Ranković, koja je u završnici prvog seta povredila skočni zglob.

„Sigurno da je njena povreda u prvom setu uticala na dalji ishod meča“, rekla je posle susreta u Beogradu, Marijana Boričić, prvi trener Ubljanki.

„Crvena zvezda je u četvrtoj utakmici bila izuzetna, i napadački, i blokerski, međutim, mi smo drugi set počeli sa suzama u očima. Jako je bilo teško igrati u ovakvoj atmosferi i bez najboljeg igrača. Napravili smo ogroman broj grešaka, a pogotovo smo grešili sa servisa. Moramo da se priberemo i da verujemo da i bez Ljilje možemo da odigramo jedan kvalitetan meč“, rekla je Boričić.

U isto vreme, ogroman razlog za zadovoljstvo imao je Milan Gršić, trener crveno-belih dama.

„Nije se dovodila u pitanje vera, pored ovakvih navijača devojke su bile vrlo motivisane. Utakmica nije bila toliko lepa, ali je bila svakako uzbudljiva. Ubljanke su igrale fantastično i stvarno nam je žao zbog povrede njihovog kapitena Ljiljane Ranković. To je bio sigurno ključni deo meča, želimo joj brz oporavak. Nadamo se velikoj borbi i u petoj utakmici“, zaključio je Gršić.

Ub je prošlogodišnji prvak Srbije i ukoliko trijumfuje u ponedeljak, osvojiće drugu uzastopnu titulu prvaka. Crvena zvezda je rekorder sa 27 titula, a poslednju je osvojila 2013. godine.

 Direktan prenos meča možete pratiti od 18:55 na RTS 2.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar