Vest: Peta mala olimpijada

Peta mala olimpijada

Peta mala olimpijada

 

Koceljevački vrtić će u petak biti domaćin pete male olimpijade dece predškolskog uzrasta mačvanskog i kolubarskog okruga.                                                                                                                                       

Prve igre su održane pre sedam godina u Mionici, a svake naredne održavane su u mestu pobednika. “Poletarci” su na prethodnim sportskim susretima na svom terenu bili veštiji od vršnjaka iz drugih vrtića te su zadržali ulogu domaćina. Međutim, pandemija korona virusa je prekinula održavanje manifestacije.  koja će na radost mališana,  ipak biti nastaavljena.                                                                                                                                     

Sportsko umeće i veštine u vožnji trotineta, veselom fudbalu, maloj košarci, poligonu spretnosti, muzičkim stolicama i drugim igrama odmeriće predškolci iz Bogatića, Valjeva, Vladimiraca, Šapca, Osečine, Malog Zvornika, Uba, Mionice, Lajkovca i Koceljeve.                                                                                                                                                                                                                                                                   

–Mi ćemo imati decu iz 11 gradova i opština, s tim što je deset predškolskih ustanova u takmičarskom delu, a PU iz Vlasotinaca će biti naš počasni gost. Oni će izvlačiti parove za samo takmičenje i sa dve numere predstaviće svoju ustanovu u pauzama između takmičarskih igara- izjavila je direktorka PU “Poletarac” Marina Gajić.                                                                                 

Ona je objasnila da će se takmičenje održati u okviru osam različitih igara koje se boduju od 1-10. Neke od njih su vremenski ograničene dok se u drugima prikupljaju poeni na osnovu pogodaka poput golova, koševa, prenetih loptica...                                                                                                                                         

–Kao domaćini smo poslali pozivno pismo vrtićima gde smo pozvali da svaka ekipa broji do 15 učesnika, s tim što svaki vaspitač ima pravo da odabere decu za svaku igru. U igrama učestvuje od tri do pet takmičara, ali se u svakoj igri može takmičiti isto dete, to nije ograničeno, sem ukupnog broja koji će ustanova dovesti na malu olimpijadu- dodala je Gajić.                                                                                                                                                     

Ova manifestacija je još jedna prilika da se ukaže na važnost  fizičke aktivnosti  i bavljenja sportom od najranijeg perioda, te da se kod dece razvija zdrav, takmičarski duh. 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar