Vest: Oživela ideja o šetalištu kraj Rasnice

Oživela ideja o šetalištu kraj Rasnice

Oživela ideja o šetalištu kraj Rasnice

Rukovodstvo opštine Koceljeva najavilo je da će pokušati da obezbedi dodatna sredstva za realizaciju projekta šetališta kraj Rasnice.                                                                                               

–Krenuli smo sa idejnim rešenjem i moramo nastaviti  nakon toga da uradimo projekat za izvođenje, tačnije za dobijanje građevinske dozvole. Postoje neke indicije da možemo da rešimo deo koji nam je najbitniji i da uredimo i levoobalni i desnoobalni deo, rešenje korita, kosina i šetališne zone sa kompletnim pratećim opremanjem uz samu reku. Uz uređenje i izgradnju šetališta, uz dve škole i vrtić, kao i sportske terene i bazen, bila bi to jedna lepa celina za čiju realizaciju se rodila ideja još sedamdesetih ili osamdesetih godina. Na žalost, nikada ova celina nije do kraja završena i ideja nije realizovana- rekao je Ilinčić i dodao da veruje da je došao trenutak da se ona sprovede u delo u narednom periodu. 

Za sada je u planu da se šetalište uradi od mosta kod Lovca do bazena, a kasnije bi, ukoliko bi bilo uslova, ono eventualno bilo produženo uz Tamnavu do fabrike “Rauh”, a moguće i  do pešačkog mosta.           

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !

Foto:Pinterest 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar