Vest: Opštinsko veće usvojilo izveštaje i programe rada

Opštinsko veće usvojilo izveštaje i programe rada

Opštinsko veće usvojilo izveštaje i programe rada

Na 13. sednici Opštinskog Veća opštine Lajkovac usvojeni su Izveštaj o radu Turističke organizacije i Izveštaj o realizaciji Plana i Programa rada Gradske biblioteke.

Predsednik Živković je naglasio da su programi rada ove dve ustanove u 2020. godini morali biti prilagođeni uslovima pandemije, kao i da se nada da će se ove godine postepeno normalizovati programske aktivnosti.

Veće je usvojilo mini paket odluka kojima se odobravaju godišnji programi u oblasti sporta. Predsednik Živković je najavio bitne izmene u narednom periodu, pre svega kroz izradu Strategije o razvoju sporta u opštini Lajkovac, ali i promene termina korišćenja Sportske hale, što se može brže realizovati.

U obraćanju medijima posle sednice Andrija Živković je najviše pažnje posvetio upoznavanju građana sa ishodom ovonedeljnog sastanka u Ministarstvu saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture vezanom za program „Čista Srbija“. Opština Lajkovac je jedna od 65 opština u Srbiji koja je ušla u program “Čista Srbija” i time otvorila mogućnost konkurisanja za sredstva koja će ulagati u regulaciju otpadnih voda i izgradnju kanalizacione mreže.

Projekti za koje smo konkurisali odnose se na izgradnju mini kompaktnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i izgradnju fekalne mreže za naseljeno mesto Bogovađa, izgradnju fekalne i kanalizacione mreže za naseljeno mesto Rubribreza i rekonstrukciju postojećeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Lajkovcu. Vrednost ovih projekata je oko 200 miliona dinara.

Očigledno je da lokalna samouprava nastavlja trend konkurisanja sa što većim brojem projekata kod Vlade Srbije, resornih ministarstava i državnih tela, kao i održavanja odlične saradnje sa republičkim institucijama.

Od radova u prvoj polovini godine Živković je izdvojio sanaciju seoskog doma u Ratkovcu i radove na nasipu Kolubare od pepeljevačkog „plavog“ mosta do trupa autoputa, koje finansira JP „Srbija vode“. Izgradnjom nasipa ovaj deo Lajkovca biće zaštićen od poplava. Među prioritetnim projektima su i vodotokovi prvog i drugog reda, prvenstveno kanali kod „Europroma“ i „Elmonta“. Sanaciju ova dva kanala vrednosti 150 miliona dinara finansiraće Kancelarija za javna ulaganja u saradnji sa JP „Srbijavode“.



Izvor: Opština Lajkovac



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar