Vest: Okružno takmičenje u "Malim olimpijskim igrama"

Okružno takmičenje u "Malim olimpijskim igrama"

Okružno takmičenje u

Dana 09.05.2022. godine u opštini Osečina, održano je okružno takmičenje iz malih olimpijskih igara za učenike prvog, drugog i trećeg razreda osnovne škole.

Takmičenje u malim olimpijskim igrama sprovodi se u okviru Školskih sportskih takmičenja koje organizuje Savez za školski sport Srbije. Takmičenje se odvijalo u vidu štafeta,a najbolji plasman je ostvarila ekipa koja je obavila sve zadatke u najkraćem vremenskom periodu.

Na nivou svih razreda takmičio se svaki učenik,odnosno učenica pojedinačno,a vremena postignutih rezultata su se sabirala pa se dobijao rezultat cele ekipe.

Pravila su važila za sve razrede,a razlikovali su se poligoni koji su bili prilagođeni uzrastu dece.

Na takmičenju su učestvovale četiri osnovne škole. Ekipa prvog i drugog razreda nastupala je mešovito u sastavu pet najboljih dečaka i pet najboljih devojčica (plus dve rezerve),a ekipa trećeg razreda nastupala je posebno kao ekipa devojčica i dečaka u sastavu 10 najboljih devojčica i 10 najboljih dečaka (plus dve rezerve).

Posle napornog rada i truda uloženog od strane trenera i dece došlo je do sjajnih rezultata. Sve naše ekipe ostvarile su odličan uspeh pobedivši i samim tim obezbedivši plasman za dalji tok takmičenja na međuokružno takmičenje.

Zahvaljujemo se svim učenicima i trenerima na fantastičnom uspehu! Treneri:Marko Marković, Ivan Mijailović, Dušan Milutinović, Đorđe Savić.

(Izvor: podgorac.info)

 

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar