Vest: Održana edukativna radionica “Eko krug, poljoprivredni proizvodi Zapadne Srbije”

Održana edukativna radionica “Eko krug, poljoprivredni proizvodi Zapadne Srbije”

Održana edukativna radionica “Eko krug, poljoprivredni proizvodi Zapadne Srbije”

U saradnji Opštine Koceljeva, Ministarstva poljoprivrede i Centra za obrazovanje i istraživanje “Agronet” održana edukativna radionica na kojoj su prisustvovali lokalni proizvođači zimnice i učenici poljoprivrednog smera Srednje škole u Koceljevi.

Tema ovog skupa pod sloganom “Zajedno možemo bolje”,  bila je “Eko krug, poljoprivredni proizvodi Zapadne Srbije”.

O tome kako proizvesti poljoprivredne proizvode, preraditi sirovinu, ne praviti otpad već ga iskoristiti i dati vrednost svemu, primeniti principe inovativnog  pristupa govorili su predavači sa Poljoprivrednog fakulteta Zemun, profesori doktori Vlade Zarić, Đorđe Moravčević, Dragan Nikolić, Zorica Ranković Vasić, kao i mast.inž.Bojana Kuveljić i diplomirani pravnik Bogdan Mladenović.

Održana edukativna radionica “Eko krug, poljoprivredni proizvodi Zapadne Srbije”-0

-Opština Koceljeva godinama unazad pridaje veliku pažnju edukaciji svojih poljoprivrednih proizvođača i svih onih koji se bave preradom sirovina i proizvodnjom gotovih, finalnih proizvoda, posebno onih koji se plasiraju na Festivalu zimnice. Cilj ovakvih i sličnih radionica je da upoznamo proizvođače zimnice kako proizvoditi što kvalitetnije proizvode  organskog porekla, kako da unaprede svoju proizvodnju i na taj način zaštite i životnu sredinu- poručio je pomoćnik predsednika opštine Vladimir Matić.

Za same proizvođače voća i povrća i prerađivače sirovina konstantna usavršavanja i učenja su, kažu, od velike važnosti jer se prilagođavaju aktuelnim standardima, idu u korak sa inovacijama u ovoj oblasti i postaju konkurentniji na tržištu.

Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar