Vest: Održan prvi memorijalni turnir "Marko Ilić"

Održan prvi memorijalni turnir "Marko Ilić"

Održan prvi memorijalni turnir

Protekle subote je  u sportskoj hali u Koceljevi održan prvi  Memorijalni turnir “Marko Ilić” u znak sećanja na prerano preminulog Koceljevca, sportistu, koji je izgubio bitku protiv teške bolesti.

Prema rečima organizatora i inicijatora ovog turnira,  dvadesettrogodišnjeg  Todora Jevtića ideja se odavno rodila, ali je on bio prvi koji je preduzeo konkretne korake. Zvanično je sam u organizaciji ovog događaja ali napominje da bez pomoći prijatelja i saveta stručnjaka koji imaju iskustva u ovakvoj vrsti organizacije ne bi mogao ništa da realizuje, dodajući da je memorijalni turnir najmanje što su njegovi prijatelji i on mogli da učine kako bi Marko ostao upamćen.

–Ideja ovog sportskog i humanitarnog događaja je pre svega sportsko druženje i zabava. Kroz naše druženje odajemo počast našem preminulom drugu Marku Iliću i istovremeno pružamo podršku onima kojima je pomoć potrebna. Mislim da je spoj sportskog duha, humanosti i prijateljstva upravo ono što najbolje opisuje ko je Marko bio- rekao je Jevtić.

Učestvovala je 21 ekipa. Samo iz koceljevačke opštine ih je 15, dok su preostali učesnici pristigli iz Valjeva, Šapca, Obrenovca, Beograda... Organizatori su morali da ograniče broj učesnika kako bi osigurali izvodljivost turnira u jednom danu.

U borbi za treće mesto ekipa “MB Clean” iz Koceljeve bila je bolja od svojih mlađih sugrađana iz tima “Srednja škola”.

U finalu su se sastali “Radnički” Koceljeva i “Modus Gradnja” iz Valjeva. Koceljevci su ovoga puta bili uspešniji te su pobednički pehar i nagrada od 30 hiljada dinara došli u njihove ruke. Sportisti su pokazali empatiju i humanost pa su tako samo trećinu zadržali za sebe, dok su po deset hiljada darivali FK “Radnički”i Udruženju NURDOR.

Najbolji golman turnira je Darko Vuković, za najboljeg igrača proglašen je Marko Lukić dok je titula za najboljeg strelca pripala Milošu Tadiću.

–Prezadovoljan sam odzivom ekipa i iskreno nisam očekivao ovoliki odjek. Siguran sam u to da ćemo se okupljati i narednih godina, jer je ovogodišnji turnir  bio jako uspešan i zato verujem da ima perspektivu  da se održava i u buduće, bez obzira bude li u organizaciji neko drugi ili ja. Nažalost, morali smo da organičimo broj ekipa zbog vremena i izvodljivosti turnira. Da to nismo učinili imali bi više od 30 prijavljenih timova- izjavio je Todor.                                                                                   

Prikupljeno preko 200 hiljada dinara

Prvi Memorijalni turnir “Marko Ilić”  imao je humanitarni karakter. Sav novac od prodatih ulaznica uplaćen je NURDOR-u, udruženju roditelja dece obolele od raka. Cena karte bila je simboličnih 200 dinara ali su Koceljevci i gosti pokazali zavidan nivo humanosti te su se u kutiji za prikupljanje sredstava  nalazile znatno vrednije novčanice, dok su se pojedini sportisti i sudije odrekli dela svojih nagrada,odnosno honorara.  U kutiji za pomoć NURDOR-u našao se i novac darivan prethodnog dana u toku trajanja pab kviza u jednom lokalnom kafiću.

Održan prvi memorijalni turnir "Marko Ilić"-0

Prikljupljeno je ukupno 200.350 dinara i ta sredstva će sasvim sigurno pomoći oboleloj deci i njihovim roditeljima.

–Smatram da je zdravlje najbitnije u životu, posebno kod dece. Ova organizacija se bavi važnim radom, pružanjem medicinske i materijalne pomoći deci i njihovim porodicama tokom borbe sa ovom teškom bolešću. Naš cilj je da doprinesemo njihovoj borbi i omogućimo što više resursa kako bi se osiguralo da ova deca dobiju neophodnu podršku i tretmane- kaže ovaj mladić .

Ovakve inicijative i događaji vraćaju veru u ljude. Bude nadu za mlade generacije. Ovaj mladić veruje da i dalje imamo sposobnost i volju da saosećamo s tuđim nesrećama i potrebama.

–U mnogim situacijama, posebno kada je najteže, primećujemo da naš narod ima sklonost udruživanju kako bi pružio podršku onima koji su u nevolji. Solidarnost u teškim vremenima je deo naše tradicije i kulture. Međutim, uvek postoji prostor za unapređenje, i mi, kao mladi ljudi, nastojimo  podsticati još veću svest o potrebama drugih- zaključio je Jevtić i zahvalio se publici na celodnevnoj podršci jer su tribine sportske sale u Koceljevi u svakom momentu bile ispunjene u znak podrške i doprinosa ovom događaju i njegovom humanitarnom cilju.



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar