Vest: Novi rebalans u lokalnoj kasi

Novi rebalans u lokalnoj kasi

Novi rebalans u lokalnoj kasi

Jedna od najvažnijih tačaka dnevnog reda na sednici Opštinskog veća bila je novi rebalans u koceljevačkoj kasi. Izmene i dopune u budžetu obrazložio je šef odseka za finansije u lokalnoj upravi i tom prilikom istakao da su one prevashodno rezultat procene povećanja rashoda u delu održavanja saobraćajne infrastrukture zbog nestabilnog tržišta i rasta cena.                                                                                                                     

-Sredstva predviđena Odlukom o budžetu nisu bila dovoljna da bi se ona količina poslova koja je predviđena Programom letnjeg održavanja puteva i realizovala. Iz tog razloga ukazala se potreba da se ta pozicija u budžetu promeni, tj.da se iznos sa 41 milion dinara, koliko je prvobitno bilo planirano, poveća za deset, odnosno na 51- rekao je Mileta Kovačević.                                                                                                                                         

Pored toga, dodao je da su na izmene uticale i “druge stvari, pre svega ona koja se odnosi na nabavku kotla za grejanje u školi u Draginju”. Od ministarstva za zaštitu životne sredine opština je dobila namenski transfer od 2,6 miliona dinara dok bi učešće iz lokalne kase trebalo da bude još oko 1,6 kako bi se mogao nabaviti i ugraditi kotao na pelet u ovoj obrazovnoj ustanovi.                                                                                                                                             

-Takođe, kod Crvenog krsta imamo povećanje troškova za 1,1 milion zbog nabavke paketa koji su predviđeni za određene socijalne kategorije i 200 hiljada dinara za usluge po ugovoru za Biblioteku "Janko Veselinović" u kojoj je u prva četiri meseca bio angažovan radnik na poslovima loženja i održavanja prostorija- objasnio je Kovačević.                                             

Sa druge strane, prihodi u prva četiri meseca ove godine su ukazala na činjenicu da postoji mogućnost da planirani prihodi od poreza na zarade budu povećani za 4,8 miliona dinara, a od samostalnih delatnosti za 4, što je ukupan priliv od 8,8 miliona.                                                                                                                                                           

Novim rebalansom budžeta povećan je i fiskalni deficit za 4,1 pa je sada ukupno projektovan na nešto više od 111 miliona dinara. 

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar