Vest: Novi kilometri asfalta

Novi kilometri asfalta

Novi kilometri asfalta

Radovi na izgradnji puteva na području koceljevačke opštine intenzivirani su proteklih nedelja pa je 12 kilometara putne mreže u Kamenici, Ljuticama i Malom Bošnjaku dobilo moderan kolovozni zastor. Investicija se realizuje u saradnji sa JP Putevi Srbije te su sredstva obezbeđena iz državne kase.

–Rade se trenutno tri puta u Kamenici, dva u Ljuticama i jedan deo puta u Malom Bošnjaku. Svi ovi pravci su oni koji vode do nekih naseljenih zaseoka, do kuća. Investicija se realizuje sredstvima države i već je odavno u pripremi. Tek smo počeli. Očekuje nas i jesenji deo građe, a računamo i na dobar deo zimskog perioda da će uslovi biti povoljni za izvođenje radova. Dakle, nećemo stati na ove tri mesne zajednice, već ćemo to proširiti na druge delove naše opštine- rekao je predsednik lokalne samouprave Dušan Ilinčić.

Jedan od prioriteta u oblasti rekonstrukcije saobraćajnica jeste  izgradnja ulice Žiće Dimitrijevića u Koceljevi i svi su saglasni u oceni da je ona već decenijama u izuzetno lošem stanju.

Najpre je nebezbedna za pešake, jer trotoar ne postoji. Kada se uz to doda neretko saobraćajna nekultura vozača koji se nepropisno zaustavljaju, parkiraju i voze brzinom  znatno iznad propisane, jasno je da je prava sreća što se do sada nisu događale tragedije u ovom delu Koceljeve.

Nadležni kažu da je  projekat završen, izrađena projektno-tehnička dokumentacija i utvrđena cenovna vrednost ulice i potvrđuju da je u ovom trenutku ovo najhitnija tačka u uličnom sistemu varoši.

Ono što je u najvećoj meri obradovalo građane, ali i privredne subjekte koji posluju na teritoriji koceljevačke opštine jeste najava rekonstrukcije puta prema Ubu koji je najkraća veza sa auto-putem Miloš Veliki.

Krivine i brdo Žućak, uz dotrajali asfalt i rupe na kolovozu, predstavljaju pravu noćnu moru za sve vozače, posebno teretnih vozila.

-Čeka se plan rekonstukcije i revitalizacije, kao i podaci koje rade stručne službe. Kada se sve to sagleda i utvrde sve kritične tačke i prevazilaženje tih problema, onda će postupak i procedura ići dalje. Dakle, radi se celokupan projekat sanacije i rehabilitacije tog puta. To je zasigurno za nas, za ljude koji žive na ovim prostorima, najznačajniji projekat u oblasti putne infrastrukture- potvrdio je Ilinčić.     

 



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar