Vest: Nov rendgen aparat u Domu zdravlja

Nov rendgen aparat u Domu zdravlja

Nov rendgen aparat u Domu zdravlja

Nakon brojnih pokušaja da se obezbedi lekar specijalista i aktivira rendgen aparat, pacijenti Doma zdravlja u Koceljevi konačno će na raspolaganju ponovo, posle dugogodišnje pauze, imati važnu uslugu u oblasti dijagnostike. Zahvaljujući dobroj komunikaciji ove zdravstvene ustanove sa Ministarstvom zdravlja i Fondom za zdravstveno osiguranje u koceljevački dom zdravlja stigao je rendgen aparat nove generacije.                                                                                                                                                                                               

– Aparat je dobijen od Ministarstva zdravlja i nadamo se da će služiti dugi niz godina. Bitno je istaći da ovaj rendgen aparat omogućava dobijanje odličnih snimaka neophodnih u fazi dijagnostikovanja i lečenja. Oni će moći da se čitaju bilo gde u Srbiji, u bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi, snimci će moći da se šalju elektronskim putem i da stižu vrlo jednostavno do specijalista. To će dodatno olakšati i čitanje snimaka koje istovremeno može da pogleda i da mišljenje više lekara, sa više različitih strana - rekao je predsednik opštine Koceljeva Dušan Ilinčić. On je podsetio da su lokalna samouprava i rukovodstvo težili godinama da ovu uslugu zdravstvene zaštite vrate u Dom zdravlja, te da sada konačno vide efekte tog zalaganja.                                     

– Za desetak dana očekujemo dolazak ekipe servisera koji će omogućiti stavljanje aparata u funkciju. A osim toga, od Fonda smo dobili i specijalizaciju za našu doktorku na radiologiji i nadamo se da će u zadatom roku završiti specijalističke studije i da ćemo što je pre moguće imati kompletnu radiologiju u domu zdravlja, što se tiče ne samo rendgena, već i ultrazvučne dijagnostike. Na taj način ćemo našim građanima omogućiti brži pregled i lakšu dijagnostiku - poručio je Ilinčić.                                                                         

Ovu uslugu zdravstvene zaštite stanovnici koceljevačke opštine imali su decenijama ranije, ali su je, nakon odlaska u penziju pneumofizijatra i zastarelosti postojećeg aparata, već godinama lišeni. Posebno je teško bilo obolelima od koronavirusa koji su zbog snimanja pluća bili prinuđeni da odlaze u Šabac.     



  Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici !


                                                                                                                               



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar