Vest: Nevreme protutnjalo kroz Podgorinu

Nevreme protutnjalo kroz Podgorinu

Nevreme protutnjalo kroz Podgorinu

Obilna kiša praćena gradom pogodila je juče oko 14h Podgorinu i nanela velike štete na voćnjacima i putnoj infrastrukturi.

Usled izlivanja Mirkovića potoka došlo je do plavljenja dva domaćinstva na Ostružanjskom putu. Na lice mesta izašli su predsednik opštine Osečina Nikola Tomić, zamenica predsednika Biljana Mićić i direktorka JKP Osečina, Nataša Djukić. Gradjani ove ulice upoznali su ih sa problemom koji se ponavlja prilikom svakih većih padavina, tako da je neophodno u što kraćem vremenskom periodu pristupiti postavljanju većih cevi i čišnjenu potoka i kanala.

  

Takodje, zbog velike količine vode koju kanali ni atmosferska kanalizacija nisu mogli da odvedu došlo je do plavljenja ulica.

  

Zbog postojećih nepovoljnih terenskih uslova opštinski i nekategorisani putevi imaju elemente karakteristične za planinska područja. Prilikom ovakvih padavina dolazi do spiranja materijala sa trupa puta, stvaranja kanala i udarnih rupa, tako da je neophodno posle svake veće padavine nasipati i popravljati puteve. Ekipe JKP Osečina su već na terenu na sanaciji štete.


(Izvor: podgorac.info)



Podeli:

Povezane vesti

Ostavite komentar